Ny chans att bli lärare – Teach for Sweden öppnar ansökan till populärt ledarskapsprogram
Hem NYHETER Ny chans att bli lärare – Teach for Sweden har öppnat ansökan till populärt ledarskapsprogram

Ny chans att bli lärare – Teach for Sweden har öppnat ansökan till populärt ledarskapsprogram

Publicerat av: Redaktionen

Igår öppnade Teach for Sweden (TFS) ansökan till sitt populära ledarskapsprogram.

Organisationen rekryterar akademiker med bakgrund inom STEM som utbildas till lärare och arbetar på Sveriges mest utsatta skolor.

Under förra ansökningsperioden skickade över 500 personer in en ansökan – det är 14 personer per plats i programmet.

Varje år den första november öppnar TFS ansökan till ledarskapsprogrammet som möjliggör för akademiker att byta till läraryrket. Under programmets två år arbetar deltagarna som lärare på en högstadieskola med stort behov av skickliga ledare. Samtidigt som de får full lön läser de in en lärarexamen på distans via Luleå tekniska universitet och får löpande personlig ledarutveckling. Efter programmet erhåller deltagarna lärarlegitimation. Organisationen, som firar 10 års jubileum nästa år, har sedan starten 2013 bidragit med nästan 400 nya lärare till svenska klassrum.

Ny chans att bli lärare – Teach for Sweden öppnar ansökan till populärt ledarskapsprogram”Ledarskapsprogrammet är vårt sätt att bekämpa lärarbristen i Sverige och att arbeta för att alla barn ska få en likvärdig utbildning”, säger Ida Karlberg-Gidlund, verksamhetschef på Teach for Sweden.

För att kunna gå programmet krävs det att man ha minst 90 hp i matematik, teknik, fysik, biologi eller kemi från tidigare studier. TFS har valt att fokusera på de naturvetenskapliga och tekniska ämnen, där behovet av kunniga lärare är störst.

”Varje år ser vi ett stort intresse för ledarskapsprogrammet. Det ger mig hopp! Sverige behöver fler modiga ledare som väljer att bli lärare så att varje barn som växer upp i Sverige undervisas av en skicklig lärare med djup ämneskompetens. Igår gick startskottet för att hitta nästa 50 lärare som ska leda kunskap”, säger Karlberg-Gidlund.

Deltagarna som rekryteras nu kommer påbörja sin ledarskapsresa hösten 2023. Ansökan till programmet är öppen fram till 28 februari 2023 och sker på teachforsweden.se.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>