MiYOSMART: Ett genombrott i behandling av närsynthet för barn
Hem HÄLSA MiYOSMART: Ett genombrott i behandling av närsynthet för barn

MiYOSMART: Ett genombrott i behandling av närsynthet för barn

Publicerat av: Redaktionen

Närsynthet bland barn är ett växande problem och kräver innovativa lösningar för att hanteras.

MiYOSMART är ett banbrytande behandlingsalternativ som inte bara korrigerar närsynthet, utan också bromsar utvecklingen.

I denna artikel utforskar vi MiYOSMART och dess kliniska evidens, samtidigt som vi får insikter från optikern Aziza Rakhimova om utmaningarna och möjligheterna som närsynthetsbehandling för barn innebär.

MiYOSMART har kommit att bli synonymt med framsteg inom närsynthetsbehandling. Under en sex års lång studie har forskare vid Hong Kong Polytechnic University noggrant övervakat närsynta barn i olika åldrar. Redan efter två år blev det uppenbart att barn som använt MiYOSMART-glas hade en imponerande 60 procent lägre tillväxt av närsynthet jämfört med barnen som hade använt enkelslipade glas. Långtidsstudien bevisade också att MiYOSMART-effekten inte avtar över tid.

– Det här är den första studien av sitt slag och den visar på fantastiska resultat. Barn som använder MiYOSMART upplever nämligen en synförändring som är jämförbar med normal synutveckling, vilket är en positiv indikation på dess effektivitet, säger Aziza Rakhimova, optiker.

Många alternativ, samma mål – att bromsa närsynthet
Idag finns det ett brett urval av MiYOSMART-glasögon för att passa barnets behov och livsstil. MiYOSMART klara glasögonglas är grunden för behandlingen och korrigerar närsynthet samtidigt som de saktar ner dess progression. För extra skydd mot intensivt solljus och bländning finns MiYOSMART Sunbird polariserande glasögonglas. Sedan finns det även 2-i-1-glas som är ljusanpassande (fotokromatiska), MiYOSMART Chameleon, vilket är ideala glas för barn som inte alltid kommer ihåg att byta glasögon när de går från inomhus till utomhus.

MiYOSMART: Ett genombrott i behandling av närsynthet för barn– Det som är fördelaktigt med de fotokromatiska glasen är att de ger ditt barn skyddet som de behöver, oavsett vilken miljö de befinner sig i. Vilket alternativ som passar bäst handlar främst om barnets preferenser. Är ditt barn extra ljuskänsligt kan solglasögonen vara ett bra komplement till de klara glasen till exempel, säger Aziza Rakhimova och fortsätter:
– Alla MiYOSMART-glas erbjuder 100 procent skydd mot skadliga UV-strålar och säkerställer att barnets ögon är väl omhändertagna, samtidigt som närsynthet behandlas.

Öka kunskapen om behandlingsalternativ
En av de största utmaningarna för närsynthetsbehandling är bristande kunskap. Många föräldrar och barn är inte medvetna om de tillgängliga behandlingsalternativen som finns på marknaden. För att övervinna dessa hinder och öka medvetenheten om närsynthetsbehandling har Nordiska Myopikontrollförbundet, i samarbete med HOYA, tagit initiativet att utbilda ögonhälsopersonal och optiker.

– Vårt mål är att berätta mer om myopibehandlingar och se till att personal som är verksamma inom branschen är medvetna om att det finns effektiva behandlingsalternativ som kan förhindra utveckling av närsynthet och bevara god syn. Detta är ett steg mot att se till att närsyntheten inte bara korrigeras utan också bromsas, så att barnet kan njuta av en klar syn och en aktiv livsstil, säger Aziza Rakhimova.

Uppmärksamma symptomen tidigt
Ju tidigare myopibehandlingen påbörjas desto bättre är det för barnets framtida synutveckling. Därför är det viktigt för föräldrar att vara uppmärksamma på barnets beteenden. Närsynthet tar sig bland annat i uttryck på så vis att barnet börjar hålla saker närmare för att kunna se tydligare, eller att de gärna tittar på TV med ett kort avstånd. Föräldrar som själva lider av närsynthet bör vara särskilt uppmärksamma eftersom myopi är ärftligt.

– Om du misstänker att ditt barn lider av närsynthet är det första steget att boka in en synundersökning. Ifall att barnet visar symptom på närsynthet beställer vi glas och därefter fortsätter vi att följa upp synutvecklingen var tredje eller var sjätte månad. När utvecklingen av närsynthet har stannat av kan man avsluta behandlingen, säger Aziza Rakhimova innan hon avslutar:

– Det är viktigt att söka professionell hjälp när det behövs för att säkerställa en sund synutveckling. Med ökad medvetenhet och tidigt agerande kan närsynthet bromsas, och barn kan njuta av en bättre syn och en aktiv livsstil.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>