MiYOSMART motverkar utvecklingen av närsynthet hos barn även under längre tid
Hem UNDERSÖKNING MiYOSMART motverkar utvecklingen av närsynthet hos barn även under längre tid

MiYOSMART motverkar utvecklingen av närsynthet hos barn även under längre tid

Publicerat av: Redaktionen

I början av maj presenterades en långtidsstudie om MiYOSMART-glas som behandlar närsynthet på The Association for Research in Vision and Ophthalmology (ARVO) i Denver, USA.

Undersökningen visar att effekten av MiYOSMART-glas på barn är bibehållen över sex års tid, vilket gör glasen till en av de mest effektiva behandlingarna av närsynthet på marknaden.

– Den här revolutionerande forskningen visar att MiYOSMART är ett optimalt alternativ för barn som lider av närsynthet, glasen gör verkligen skillnad, säger Sofia Josefsson, Product Manager på HOYA.

Nu har världens hittills längsta studie av myopibehandlande glasögonglas presenterats. Det innovativa MiYOSMART-glaset, som motverkar myopi (närsynthet), har undersökts på Hong Kong Polytechnic University där forskare följt närsynta barn i olika åldrar under sex års tid. Redan två år in i studien kunde man konstatera att barnen som fått MiYOSMART-glas hade 60 procent lägre tillväxt av närsynthet i jämförelse med de som använt enkelslipade glas. Studien har nu pågått i hela sex år och bevisar att MiYOSMART-effekten håller i sig över tid, vilket gör glasen unika på marknaden.

– Resultatet av den sexåriga studien överensstämmer med de tidigare resultaten efter två och tre år, den inbromsande effekten på myopiprogression är bibehållen.

MiYOSMART motverkar utvecklingen av närsynthet hos barn även under längre tid-Barnen hade i genomsnitt mindre än en Dioptris ökning i närsynthet över sex års tid, vilket är i nivå med den normala synutvecklingen hos barn, säger Sofia Josefsson, och fortsätter:

– Under de sista åren av studien har även rebound-effekten undersökts, med det menas vad som händer om man slutar använda MiYOSMART. Det glädjande resultatet var att ingen rebound-effekt påvisats i studien.

För en bättre framtida ögonhälsa
Idag använder närmare en miljon barn MiYOSMART-glas världen över för att korrigera sin närsynthet och bromsa utvecklingen av den. För ett år sedan lanserades MiYOSMART i Sverige av HOYA och numera erbjuds glasen av ett antal utvalda optiker över hela landet. Forskning visar att förekomsten av närsynthet drastiskt ökar och år 2050 förväntas i genomsnitt 50 procent av världens befolkning att vara närsynta – det är en siffra som HOYA strävar efter att sänka.

– Vår förhoppning är att myopibehandlande produkter kommer att vara ett självklart val för alla närsynta barn inom en snar framtid. Därför är det väldigt viktigt att studier genomförs för att föräldrar ska känna sig trygga i sitt val – alla vill ju sitt barn det bästa. Vad som kan vara bra att veta är att ju tidigare man behandlar barns närsynthet desto bättre är det för barnets framtida ögonhälsa, avslutar Sofia Josefsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>