Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Sjölins gymnasium startar i Umeå till hösten

Sjölins gymnasium startar i Umeå till hösten

Publicerat av: Redaktionen

Nästa läsår startar Sjölins Gymnasium ny skola på Lasarettsbacken i centrala Umeå.

Därmed ökar utbudet av högskoleförberedande gymnasieprogram i kommunen.

Sjölins gymnasium startar i Umeå till höstenHöstterminen 2020 utökas antalet gymnasieplatser då Sjölins startar ny skola i nyrenoverade lokaler på Lasarettsbacken i Umeå. Sjölins gymnasium driver sedan tidigare fyra gymnasieskolor i Göteborg och i Stockholm. Skolorna kombinerar traditionell lärarledd undervisning med case, en metodik med rötterna i Harvard.

Sjölins Umeå har fått tillstånd att starta följande utbildningar:

  • Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi (EKEKO) och juridik (EKJUR)
  • Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap (NANAT) och samhälle (NASAM).
  • Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap (SABET) och samhällsvetenskap (SASAM).

Suzanne Malmberg är verksamhetsutvecklare inom Sjölins Gymnasium och ansvarig för etableringen av den nya skolan:

– Umeå är en expansiv stad som satsar på utbildning och där intresset för högskoleförberedande program är stort. Vi är stolta över att att få starta den första gymnasieskolan i Umeå med inriktning mot case. Jag tror eleverna här kommer tycka om metodiken där vi kopplar undervisningen till verklighetsbaserade situationer och händelser, säger Suzanne Malmberg.

För mer information om nya Sjölins Gymnasium Umeå, kontakta Suzanne Malmberg eller besök skolans informationsträff den 25 januari i de nya lokalerna på Lasarettsbacken.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>