Sjölins gymnasium startar i Umeå till hösten

Nästa läsår startar Sjölins Gymnasium ny skola på Lasarettsbacken i centrala Umeå. Därmed ökar utbudet av högskoleförberedande gymnasieprogram i kommunen.

Sjölins gymnasium startar i Umeå till hösten 1Höstterminen 2020 utökas antalet gymnasieplatser då Sjölins startar ny skola i nyrenoverade lokaler på Lasarettsbacken i Umeå. Sjölins gymnasium driver sedan tidigare fyra gymnasieskolor i Göteborg och i Stockholm. Skolorna kombinerar traditionell lärarledd undervisning med case, en metodik med rötterna i Harvard.

Sjölins Umeå har fått tillstånd att starta följande utbildningar:

  • Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi (EKEKO) och juridik (EKJUR)
  • Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap (NANAT) och samhälle (NASAM).
  • Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap (SABET) och samhällsvetenskap (SASAM).

Suzanne Malmberg är verksamhetsutvecklare inom Sjölins Gymnasium och ansvarig för etableringen av den nya skolan:

– Umeå är en expansiv stad som satsar på utbildning och där intresset för högskoleförberedande program är stort. Vi är stolta över att att få starta den första gymnasieskolan i Umeå med inriktning mot case. Jag tror eleverna här kommer tycka om metodiken där vi kopplar undervisningen till verklighetsbaserade situationer och händelser, säger Suzanne Malmberg.

För mer information om nya Sjölins Gymnasium Umeå, kontakta Suzanne Malmberg eller besök skolans informationsträff den 25 januari i de nya lokalerna på Lasarettsbacken.