Hem Nyheter ABAX blir stolt partner till SCHYSST FRAMTID i deras arbete mot psykisk ohälsa

ABAX blir stolt partner till SCHYSST FRAMTID i deras arbete mot psykisk ohälsa

Publicerat av: Redaktionen

Rapporterna om psykisk ohälsa bland barn och ungdomar ökar kraftigt.

Nu går ABAX in och stöttar Schysst Framtid för att bidra i deras arbete mot psykisk ohälsa och mobbing i Västerås och Hallstahammar.

Samarbetet är en del av ABAX Sveriges CSR (Corporate Social Responsibility) arbete och fokus för ett ökat lokalt ansvar.

-Vi är så glada att ABAX vill vara med och göra skillnad tillsammans med Schysst Framtid, berättar Stefan ”Lillis” Jonsson, Schysst Framtid.

Vill göra skillnad för barn och ungdomar

ABAX blir stolt partner till SCHYSST FRAMTID i deras arbete mot psykisk ohälsa

Stefan ”Lillis” Jonsson

Sedan hösten 2014 har VSK Bandy genom sin verksamhet Schysst framtid, arbetat för att ge varje barn en bra uppväxt fri från mobbning och psykisk ohälsa genom att besöka sjätteklassare i Västerås och Hallstahammar för att prata om dessa ämnen.

Nu vill telematik-företaget ABAX bidra i arbetet och går in och stöttar Schysst Framtid som en del av deras CSR arbete.

– Med sunda värderingar och en tro och hopp på våra barn och ungdomar gör Schysst Framtid ett otroligt bra jobb för att motverka mobbning och psykisk ohälsa. Detta är så viktigt och vad som behövs för den nya generationen i dagens samhälle, berättar Sofie Hällman, Office Manager på ABAX.

80% upplever ett bättre klimat efter besök av lokala förebilder

ABAX blir stolt partner till SCHYSST FRAMTID i deras arbete mot psykisk ohälsa 6Med fokus på mobbning och psykisk ohälsa träffar lokala förebilder inom VSK Bandy tusentals barn och ungdomar varje år. I en rapport VSK gjorde tidigare i år ser man att 80% av eleverna upplever ett bättre klimat i klassrummet efter att Schysst framtid varit besök.

-Det är viktigt att skapa förebilder för våra unga, någon att se upp till. Och för VSK Bandy är det viktigt att ta ansvar och göra skillnad, säger Lillis.

Schysst framtid anordnar även evenemang där barn och ungdomar kan samlas för att ha kul som t.ex. Sveriges största ungdomsgård, Summer Camp och Nykter Valborg på torget. Dom besöker även barnkliniken på Västerås sjukhus vilket är väldigt uppskattat.

Planterar ett träd för varje sålt abonnemang

ABAX blir stolt partner till SCHYSST FRAMTID i deras arbete mot psykisk ohälsa 7Tidigare i år gick ABAX ut med ambitionen att bli koldioxidneutralt år 2022 som ett startskott i deras CSR satsning.

De ingick även ett samarbete med WeForest för att få de förstörda skogsområden i Malawi att börja växa igen där de påtar sig att plantera ett träd för varje sålt abonnemang.

-Vi är stolta över att rapportera att 75.000 odlade träd snart kommer att föras in i Mulanje Mountain Forest till fots för att förstärka det planeringsprojekt som pågår i reservatet, berättar Taryn Sumpton, Sustainability Consultant på ABAX.

ABAX stöder lokala initiativ i alla sina sju marknader och meddelar att detta är början på en lång resa på deras arbete med hållbarhet och företagets sociala ansvar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>