Muriel Beser Hugosson tar över som rektor
Hem NYHETER Muriel Beser Hugosson tar nu över som rektor

Muriel Beser Hugosson tar nu över som rektor

Publicerat av: Redaktionen

Nu har Muriel Beser Hugosson tagit över uppdraget som rektor för Högskolan i Skövde.

I september utsåg regeringen Muriel Beser Hugosson till ny rektor för Högskolan i Skövde.

Den 1 januari tillträdde hon uppdraget formellt.

Muriel Beser Hugosson tar över som rektor

Muriel Beser Hugosson är Högskolan i Skövdes femte rektor sedan lärosätet startade sin verksamhet 1977

─ Det är intressant och motiverande att nu gå in i rektorsuppdraget och tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla Högskolan i Skövde. Jag har sett fram mot det här, säger Muriel Beser Hugosson.

Ett rektorsbyte får inte Högskolan att dra ned på arbetstakten. Verksamheten rullar på för fullt medan avgående rektor slutar och tillträdande rektor tar över som högsta chef för lärosätet. Rektorsbytet går från en dag till en annan.

─ Jag har givetvis läst på om Högskolan i Skövdes verksamhet och haft flera förmöten med högre chefer. Det passar mig ändå bra att komma rakt in i den vardagliga verksamheten. Då får jag snabbt möta många medarbetare från olika delar av Högskolan och på det sättet lära känna organisationen ordentligt, säger Muriel Beser Hugosson.

I den akademiska världen är det tradition att en ny rektor ska installeras vid en högtidlig ceremoni. Installationen av Muriel Beser Hugosson äger rum i mars i samband med Högskolan i Skövdes akademiska högtid.

Muriel Beser Hugosson är Högskolan i Skövdes femte rektor sedan lärosätet startade sin verksamhet 1977. Hon efterträder Lars Niklasson som avtackades den 15 december.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>