Hem SKOLNIVÅ Dugga inleder samarbete med lärplattformen Vklass

Dugga inleder samarbete med lärplattformen Vklass

Publicerat av: Redaktionen

Dugga har inlett ett nytt samarbete med lärplattformen Vklass.

 Lärare får nu även direkt tillgång till Dugga via skolans lärplattform.

Dugga inleder samarbete med lärplattformen Vklass

Lärare får nu även tillgång till Dugga via lärplattformen Vklass. /Photo: Markus Spiske

– Vår vision är att knyta samman lärare, elever och vårdnadshavare på ett så smidigt sätt som möjligt.

Vi tror att detta är något vi bara kan uppnå genom samarbeten med aktörer som Dugga som levererar digitala tjänster inom skolan. Systemen ska inte låsa in användarna utan snarare öppna upp och underlätta för lärare runtom i Sverige att jobba digitalt.

Med det fördjupade samarbetet med Dugga tillgängliggör vi ett modernt verktyg för kunskapsutvärdering direkt i Vklass. – Andreas Selling, VD Vklass

Dugga finns för att det ska bli rätt och rättvist. För eleven handlar det om att lära sig. För lärare handlar det om att få göra det de egentligen vill ägna sig åt: att lära ut och att hjälpa varje individ att nå sin fulla potential. Systemet säkerställer framförallt en objektiv utvärdering med flexibla hjälpmedel för olika behov. Genom integrationen mot Vklass får manga fler lärare och skolor tillgång till Dugga.

– Vi är glada över integrationen mellan Dugga och Vklass. Både elever och lärare kan nu i Vklass komma åt och med ett klick börja använda Dugga för prov, inlämningsuppgifter, läxförhör samt andra typer av kunskapsutvärdering. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla funktionaliteten samt användarupplevelsen, säger Claudia Rademaker, medgrundare och styrelseordförande på Dugga.

Dugga är nu integrerat och färdigt att användas genom Vklass. Användarna kommer nu även att kunna nå sina Duggakonton direkt i Vklass där skolans klasser och grupper redan finns.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>