Att mäta är något vi behöver lära oss!
Hem TEKNIK Utbildning i fokus med Conrad Sourcing Platform

Utbildning i fokus med Conrad Sourcing Platform

Publicerat av: Redaktionen

Fördjupa de teoretiska kunskaperna i skola, undervisning och hos studenter med hjälp av innovativ mät- och testteknik.

Skolelever, praktikanter och studerande inom naturvetenskap och tekniska ämnen har stor nytta av modernt utrustade undervisningssalar och högkvalitativ teknisk utrustning.

Det gäller särskilt för området mät- och testteknik. ”Jag är övertygad om att praktiska lösningar tillsammans med hög kvalitet och funktionalitet hos instrumenten utgör grundförutsättningar för att riktat kunna främja elevernas färdigheter inom detta område och fördjupa deras teoretiska kunskaper genom praktik”, förklarar Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supply Strategy hos Conrad Electronic.

Individuella lösningar, speciella förutsättningar

Conrad Sourcing Platform finns nu fler än 750 000 produkter tillgängliga från fler än 6000 varumärken. Det gör att företagskunder enkelt kan täcka hela sitt behov av utrustning för den tekniska driften från en enda inköpskälla. Conrad har sedan flera år tillbaka även fokus på utbildningsområdet och erbjuder bland annat ett brett sortiment av högkvalitativ mätteknik och verktyg för utbildningssektorn. ”Tack vare samarbeten med specialiserade tillverkare kan vi erbjuda produkter av mycket hög kvalitet och individuella lösningar för användning i skolverkstäder, på arbetsplatser och i laboratorier – allt enkelt tillgängligt från ett och samma ställe med bästa möjliga villkor”, förklarar Michael Schlagenhaufer.

Bland Conrads specialiserade samarbetspartners återfinns kända branschledande företag som Chauvin Arnoux, Rohde & Schwarz och Benning. Men det samtidigt både breda och specialiserade produktsortimentet är inte den enda fördelen med inköp via Conrad Sourcing Platform: ”Skolor, högskolor och myndigheter kan dra nytta av våra utbildningsrabatter och vår mångåriga erfarenhet inom utbildningsområdet. Därför förstår vi vilka behov och krav våra kunder har och står beredda för att kunna ge personliga råd och kompetent stöd.” Mer information finns tillgänglig här.

Chauvin Arnoux: Lär dig praktiskt med högkvalitativ mätteknik

Att på ett säkert sätt kunna hantera mättekniken och att vetenskapligt kunna bedöma mätresultaten är ett viktigt fokusområde inom utbildning och vidareutbildning. Även förinställning av mätutrustning inför mätning, korrekt avläsning av mätvärden samt säker hantering av utrustningen är viktiga områden att fokusera på i utbildningen. Chauvin Arnoux erbjuder ett specialiserat sortiment inom detta område, till exempel den analoga multimetern MX 1 eller C.A 5003. Det finns ett specialdesignat utbildningspaket för att förmedla effekterna av ”icke-linjära” belastningar och möjligheterna att göra nödvändiga korrigeringar på ett praktiskt sätt. Läroboken ”Training System Network Analysis” i kombination med kraft- och nätverksanalysatorn C.A 8336 ger stöd med experimentuppgifter och lösningar.

Rohde & Schwarz: Innovativa lösningar för inspirerade studenter

Att mäta är något vi behöver lära oss!Sortimentet från Rohde & Schwarz, som är speciellt framtaget för utbildningssektorn, inkluderar olika oscilloskopmodeller som till exempel R&S®RTC1000 och R&S®RTB 2000. Dessa är utrustade med speciella alternativ för utbildning som arbiträrfunktions- eller mönstergenerator samt seriell triggning och avkodning. Spektrumanalysatorn R&S®FPC är också ett perfekt val för utbildningsområdet, speciellt i ett RF-undervisningslaboratorium. Kunder kan också dra nytta av tillbehör som R&S®FPC-Z10 Teaching Kit och handboken för undervisningsscenarier.

Benning: Börja ditt yrkesliv med optimal utrustning

Konstruktionen och utförandet av Bennings test-, mät- och säkerhetsutrustning är baserad på de krav som gäller för industri och hantverk och utrustningen är därför också väl lämpad för att på bästa sätt förbereda studenter inför yrkeslivet. Conrad Sourcing Platform erbjuder ett stort sortiment från tillverkaren, med allt från VDE-mätutrustning till spänningsprovare, multimetrar och strömtänger. Med apparattestenheterna från Benning kan till exempel säkerhets- och repetitiva tester utföras på elektriska apparater enligt olika gällande standarder på ett säkert och tidsbesparande sätt.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>