Tobii Dynavox lanserar nya TD I-110 för att hjälpa människor med autism
Hem TEKNIK Tobii Dynavox lanserar nya TD I-110 för att hjälpa människor med autism

Tobii Dynavox lanserar nya TD I-110 för att hjälpa människor med autism

Publicerat av: Redaktionen

Tobii Dynavox, den globala ledaren inom kommunikationshjälpmedel, introducerar idag den nya TD I-110, ett pekskärmsbaserat kommunikationshjälpmedel för Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK).

Produkten är utrustad med extremt robust design och kraftfull prestanda för individer med talsvårigheter och funktionsnedsättningar som autism, cerebral pares och afasi. 

Den nya TD I-110 är en specialbyggd, Windows-baserad samtalsapparat som är utvecklad för aktiva personer med autism, i många fall barn, som behöver en robust och tålig enhet som kan följa med i vardagens alla aktiviteter. När den ursprungliga I-110 lanserades för fem år sedan blev den snabbt en branschstandard som ett av de mest populära pekskärmsbaserade kommunikationshjälpmedlen. Nu lanseras nästa generation, TD I-110, med en ännu mer tålig design och förbättrad prestanda.

Tobii Dynavox lanserar nya TD I-110 för att hjälpa människor med autismMed ett integrerat stöttåligt fodral, pekskärm med skyddsglaset Gorilla Glass och vattentät design, passar TD I-110 människor som lever ett aktivt och socialt liv. Med upp till tre gånger snabbare processorhastighet jämfört med föregångaren och dubbelt så mycket minne och lagring, möjliggör TD I-110 intuitiv och snabb kommunikation samtidigt som den erbjuder stor minneskapacitet för att lagra videor, foton och e-böcker. Batteriet i TD I-110 möjliggör kommunikation i upp till tio timmar utan laddning och de extra kraftfulla högtalarna ger användaren en röst som hörs även på platser med hög ljudnivå. Den symbolstödda programvaran TD Snap, som bygger på Tobii Dynavox 50 000+ PCS (Picture Communication Symbols), kommer förinstallerad på TD I-110.

”Jag är stolt över den nya TD I-110, en tydlig förbättring av den ursprungliga I-110, vilken sätter en ny standard för hållbarhet och prestanda för pekskärmsbaserade kommunikationshjälpmedel. Vi har lyssnat på feedback från våra användare med autism, afasi och cerebral pares, såväl som förskrivande logopeder. TD I-110 ger människor med funktionsnedsättning möjlighet att kommunicera vad de vill, utan att behöva oroa sig för att rösten ska försvinna när de är aktiva, säger Fredrik Ruben, VD för Tobii Dynavox”.

Pekskärmsbaserade kommunikationshjälpmedel har under lång tid varit de produkter som Tobii Dynavox har sålt i störst volym. De används av personer med olika funktionsnedsättningar som autism, cerebral pares, afasi och Downs syndrom. Genom att vidareutveckla en av Tobii Dynavox mest älskade pekskärmsbaserade flaggskeppsprodukter och förbättra prestandan och tåligheten kan personer med funktionsnedsättningar kommunicera med hjälp av ett välbekant och uppskattat användargränssnitt, vilket är mycket uppskattat bland våra användare och bygger förtroende och lojalitet.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>