Nordic International School Essingen startar i höst – nu inleds antagningen
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Nordic International School Essingen startar i höst

Nordic International School Essingen startar i höst

Publicerat av: Redaktionen

Intresset har varit stort inför den planerade starten av Nordic International School Essingen och i nästa vecka inleds antagningen till höstterminsstarten 2022.

Till hösten får Stora Essingen får en ny grundskola för årskurs 4-9 med internationell profil och fokus på forskningsbaserad undervisning och ordning och reda.

– Vi är mycket glada över det stora intresset för starten av Nordic International School Essingen och nu när bygglovet är på plats kommer vi inom kort att skicka ut de första antagningsbeskeden inför hösten 2022, säger Mr Erik Ramberg, etableringsansvarig på Nordic International School.

Nordic International School Essingen startar i höst – nu inleds antagningen

I höst startar Nordic International School Essingen

Skolan kommer att ligga på Segelbåtsvägen på Stora Essingen och fullt utbyggd erbjuda årskurs 4-9. I dagsläget står nästan 500 elever i kö till de kommande åren. Till hösten startar skolan med årskurserna 4-7 och renoveringen av lokalerna kommer snart att inledas för att i augusti vara redo att välkomna de nya eleverna.

Nordic International School finns i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil.

Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare både från Sverige och andra delar av världen.

Antagningsprocessen inleds i mitten av mars och antagningserbjudanden skickas då ut till vårdnadshavare med barn i kö inför hösten 2022. Antagningen sker utifrån ködatum.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>