Hem NYHETER NOX lär jurister att programmera

NOX lär jurister att programmera

Publicerat av: Redaktionen

Framtiden kommer formas av de som förstår IT och teknik och har förmågan att omsätta detta till något som skapar värde, oavsett yrkesgrupp och bransch.

Sedan tre år tillbaka har NOX arrangerat workshops för att få fler att våga närma sig teknik genom att testa på programmering och har hittills introducerat kod för bland annat politiker, ledningsgrupper, HR-team och verksamhetsteam.

Under torsdagen testade 50 jurister från organisationen Stockholm Legal Hackers på programmering tillsammans med NOX och PwC. Legal Hackers är en global grupp som sporrar till innovation i vägskälet mellan teknik och juridik med syfte att få dessa områden att närma sig varandra.

NOX lär jurister att programmera

“Vi ville ordna en workshop kring programmering för jurister eftersom det enligt oss är väldigt viktigt för Infosoc samarbetar med Skoljuristerna.seatt få en grunduppfattning om vad programmering är och hur det fungerar. Just för oss blir det speciellt viktigt eftersom vi vill få juridiksidan att bli mer bekant med tech-sidan, våga ställa frågor och förstå att det finns olika dimensioner till tech och att långt ifrån alla frågor är besvarade, men att ingen kan besvara dem ensam.

I grund och botten handlar det mycket om att göra “den andra sidan” lite mindre främmande och mindre skrämmande. De från tech-sidan uppfattar ofta jurister som hopplöst omoderna, och de från juridiksidan uppfattar ofta tech som ett hot mot deras yrkesroll” säger Malin Männikkö, ansvarig för Legal Hackers i Sverige.

Under 2017 blev programmering en del av läroplanen i Sverige, och för de generationer som växer upp idag är det en självklarhet att både konsumera och förstå teknik. Programmering är inte bara ett språk, utan att sätt att tänka och lösa problem på. Syftet med GoTech är att öppna upp den digitala världen för alla genom att förklara teknik på ett sätt så att vem som helst kan förstå och ta till sig.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>