Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Arkitektstudenters examensutställning tar steget ut på nätet

Arkitektstudenters examensutställning tar steget ut på nätet

Publicerat av: Redaktionen

– Vår studiostruktur gör det möjligt för oss att relatera till såväl globala som regionala förhållanden berättar Amalia Katopodis, programansvarig för arkitektprogrammet.

– Den möjliggör för våra studenter att engagera sig med verkliga aktörer samt att adressera relevanta pågående händelser inom arkitekturfältet med fokus på sociala, miljömässiga och teknologiska utmaningar under utbildningens gång.

Arkitektstudenters examensutställning tar steget ut på nätet

– Ett exempel på detta från det gångna läsåret syns i hur två av våra studios i årskurs 2 och 3 har valt att arbeta med aktuella frågor i ett större regionalt sammanhang.

Den ena har arbetat med Kiruna och den pågående omlokaliseringen av stadskärnan i kölvattnet av gruvdriftens expansion och den andra på Holmön utanför Umeå i samarbete med lokala aktörer som jobbar med att utveckla ön, säger Amalia Katopodis.

På Arkitekthögskolan finns förhoppningar att positiva lärdomar kan göras under de omständigheter som plötsligt förändrade vardagen under den gångna terminen.

– Den fysiska utställningen på skolan har en viktig funktion, inte minst som avrundning av läsåret och för att studenter ska få chansen att se varandras arbeten. Samtidigt ser vi en möjlighet att i det virtuella bättre nå branschaktörer i regionen samt potentiella sökande. Vi tror att vi för dem kan ge en tydligare bild av våra aktiviteter och de frågor vi jobbar med. Det är också därför vi selektivt valt Instagram som kanal. Vi tror att vi på så sätt flyttar ut utställningen i människors vardag, i stället för att de aktivt besöker oss. Det ska bli intressant att se hur det funkar, avslutar Emelie-El Habta.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>