Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Så slipper du konflikter i studentkorridoren

Så slipper du konflikter i studentkorridoren

Publicerat av: Redaktionen

Korridor = konflikt? Är livet i studentkorridoren struligt och fullt av irritationsmoment? Lugn. Här än några tips som brukar hjälpa.

Höstterminen är snart till sin ända och det artiga småpratet i det gemensamma köket på studentboendet börjar gå dig på nerverna. Hur är det möjligt att spisen är så smutsig – IGEN? Och vem slänger inte sin gamla mat?!

IT-pedagogen.seEn stor del av svenska studenter bor i studentboenden, korridorer eller delar med andra studenter i en lite större lägenhet och de flesta kan på något sätt relatera till oreda i det gemensamma boendet. Kanske det till och med är du som skapar veckoscheman och tejpar upp arga lappar om att ”din mamma inte jobbar här”? Malin Eklund, psykolog på Studenthälsan i Stockholm, ger dig tipsen du behöver för att göra studietiden till det den ska vara – rolig.

Korridortips

 1. Räkna med att andra inte har samma syn på städning som du.
  – Dina korridorkamrater kan komma från andra sidan jorden, som gäststudenter. Då vet du inte vad de är vana vid. Var medveten om det, säger Malin Eklund.
 2. Kommunicera. Ordna ett korridormöte. Hitta regler alla trivs med.
 3. Storstäda.
  – Städa och fixa en fest eller en middag efteråt. Se det som ett tillfälle att lära känna varandra.
 4. Var generös. Ta till exempel någon annans kvarlämnade tallrik när du diskar. Så kanske någon annan tar din tallrik nästa gång.
 5. Ta vara på korridortiden.
  – Du har en unik möjlighet att lära känna människor från helt andra miljöer. Många har träffat vänner för livet i korridoren, eller till och med sitt livs kärlek, säger Malin Eklund.
 6. Ge upp. Men om inget annat fungerar – flytta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>