Hem TEKNIK Service Ventures investerar i Dugga

Service Ventures investerar i Dugga

Publicerat av: Redaktionen

Dugga, som erbjuder ett digitalt provsystem för kunskapsutvärdering och betygsättning till skolor, universitet och andra utbildningar, befinner sig i en intensiv utvecklingsfas.

Nu är det klart att det svenska riskkapitalbolaget Service Ventures, vars specialisering är att främst investera i form av media och tjänster, går in som en av flera investerare när Dugga nu genomför en finansiering om cirka 10 miljoner kronor

– Vi är i grunden lärare som brinner för digitaliseringen av skolan och vad den kan bidra med till såväl lärare som elever, föräldrar och kunskapsutvecklingen i samhället i stort.

Service Ventures investerar i Dugga

Svenska ed-techbolaget Dugga är het på marknaden såväl i Sverige som internationellt.

För ett utvecklingsföretag i kraftig tillväxt handlar valet av investerare lika mycket om att få tillgång till samarbetspartners och rådgivare som att ta in kapital. Därför valde vi att involvera Service Ventures, säger Claudia Rademaker, styrelseordförande i Dugga.

– Duggas potential ligger i att systemet är framtaget av lärare som vet vad som krävs för att ett digitalt provsystem ska fungera praktiskt och smidigt i en utbildningsorganisation. Utbildning är en samhällsinvestering och vi bedömer att marknaden för Dugga är het såväl i Sverige såsom internationellt, säger Fredrik Severin, VD Service Ventures.

Även Vinnova och Microsoft investerar

Duggas system för digitala prov har utvecklats av lärare. Arbetet med den tekniska plattformen har nyligen fått finansiering från Vinnova. Även Microsoft har under hösten valt Dugga som key partner och att stödja företaget genom BizSpark, ett särskilt program för digitala lösningar inom utbildning, som bland annat innebär att Duggas system nu är tillgängligt via molnplattformen Azure. Microsoft har dessutom valt ut Dugga att som ett av endast fyra svenska företag delta i sitt årliga Microsoft Summit i Portland, USA.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>