Hem NYHETER Nu startar Linnéuniversitetets första kostnadsfria onlinekurs

Nu startar Linnéuniversitetets första kostnadsfria onlinekurs

Publicerat av: Redaktionen

Den 16 oktober är det premiär för Linnéuniversitetets första kostnadsfria onlinekurs ”Fantastic Fiction and Where to Find It”.

Kursen är en så kallad MOOC, en webbaserad kurs som är gratis och öppen för vem som helst att läsa, men som inte ger några högskolepoäng.

Efter ett decennium med sommarkurser på distans där kursen om Harry Potter lockat hundratals studenter, har nu universitetet skapat en MOOC om fantasylitteratur. I kursen diskuteras allt från vad som utmärker fantasy som genre, till feministisk fantasy till hur vi på olika sätt kan läsa fantasy politiskt.

Nu startar Linnéuniversitetets första kostnadsfria onlinekurs

– MOOC är bildningskurser som är öppna för alla som vill lära sig mer om ett visst ämne. Alltfler universitet både internationellt och nationellt utvecklar idag MOOC och naturligtvis ska Linnéuniversitetet bidra till denna utvecklingen, säger Maria Nilson, en av initiativtagarna till kursen.

– Varför en MOOC om fantasy? Ja, en av de viktigaste anledningarna är att vi som skapar kursen ägnar en stor del av vår forskning åt genrer som fantasy.

Vi brinner också för vikten av att kunna titta på all populärkultur som omger oss med kritiska ögon, förklarar Maria Nilson.

Kursen Fantastic Fiction and Where to Find It är skapad av Malin Alkestrand, Helene Ehriander, Anna Höglund, Maria Nilson och Emma Tornborg, samtliga vid institutionen för film och litteratur vid Linnéuniversitetet.

MOOC står för Massive Open Online Course MOOC och är en storskalig, öppen och nätbaserad kurs som är avgiftsfri. Kursen kan läsas av obegränsat antal kursdeltagare över hela världen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>