Markus Åberg är årets lärare i Värmland!
Hem REPORTAGE Markus Åberg som årets lärare i Värmland!

Markus Åberg som årets lärare i Värmland!

Publicerat av: Redaktionen

Karlstad Fria Läroverks lärare Markus Åberg har utsetts till årets lärare i Värmland, ett pris han mottog på Lärargalan i Stockholm.

Markus har arbetat sex år i skolvärden och som gymnasielärare de tre senaste åren.

– Jag tänkte först att det måste vara nåt fel, det här kan inte vara till mig. Jag tog min lärarexamen i år. Det känns som att det var alldeles nyss, säger Marcus.

Markus Åberg är årets lärare i Värmland!

Markus Åberg

Pristagarna vid galan väljs utifrån elevers nomineringar.

– När jag såg mitt namn i alla motiveringar, som verkligen var jättefina, kände jag mig ödmjuk och glad. Det känns fint att man gör skillnad och att de märker av det. Det är mer än bara ett jobb, jag påverkar faktiskt andra människors liv och vardag.

Varför eleverna har ett så gott öga till Marcus vet han inte riktigt.

– Det är svårt att svara på, men jag anser att det är viktigt att ha en god relation med eleverna, och jag har också en väldigt stor passion för mina ämnen.

Markus undervisar i ämnena historia, samhällskunskap och kriminologi.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>