Automatiskt utkast
Hem NYHETER Ny digital lärplattform ska ge fler slaktare och styckare i Sverige

Ny digital lärplattform ska ge fler slaktare och styckare i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar Kött och Charkföretagen (KCF) den digitala lärplattformen Kött & Charkakademin för att möta bristen på slaktare och styckare i Sverige och behovet av kvalitetssäkrad utbildning.

Lärplattformen lanseras den 1 februari och vänder sig till redan anställda som vill bredda sin kompetens, personer som karriärväxlar inom Komvux och arbetslösa i Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildning.

Automatiskt utkast

Magnus Därth, vd Kött och Charkföretagen

– Allt fler utbildningar inom slakt, styckning och chark har försvunnit de senaste 20 åren, samtidigt är behovet av utbildningar mycket stort då branschen är i skriande behov av personal. Vi är väldigt glada över att nu kunna lansera en kvalitetssäkrad utbildning där experter i branschen har spelat en viktig roll i framtagandetsäger Magnus Därth, vd Kött och Charkföretagen.

Inom Kött & Charkakademin erbjuds tre olika utbildningar: slakt, styckning och charkuteritillverkning. Utbildningarna är tillgängliga över hela landet, både i dator och mobil. Utbildningarna har ett unikt upplägg som innehåller både praktiska och teoretiska delar och det finns möjlighet för en handledare att stötta deltagaren i alla moment. Efter avslutad utbildning får deltagaren ett utbildningsbevis.

– Genom att använda Kött & Charkakademin kommer företagen att kunna stärka yrkesstoltheten hos sina anställda och nå en ökad konkurrenskraft, säger Magnus Därth, vd Kött och Charkföretagen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>