Nya krafttag i Studentkåren
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Nya krafttag i Studentkåren på Högskolan Väst

Nya krafttag i Studentkåren på Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

Det har blivit dags att presentera den nya kårledningen och från och med 1 juli och kommande läsår är det rutinerade studenter som tar sig an uppdraget vid Studentkåren på Högskolan Väst.

Normalt har man sin funktion i ett år och att bli invald i styrelsen är givetvis ett hedersamt uppdrag.

– Jag vill förmedla att kåren gör så mycket mer än att arrangera fester. Jag har studerat här i flera år och har sett hur viktigt Studentkårens arbete är. Jag brinner för det kåren gör och tycker det är kul att kunna ta det arbetet vidare, säger nya ordföranden Elin Bergman.

Elin har gått ekonomprogrammet (med Co-op) och kommer ursprungligen från Vara. Hon är i princip klar med studierna, men har några moment som ”släpar”.Tillsammans med kårens nya vice ordförande Madeleine Sandberg ser hon fram emot att kunna driva ett positivt förändringsarbete, både inom kåren och på högskolan i stort.

– Vi vill utveckla studentrepresentationen och öka medvetenheten kring kåren i stort. Och jag är särskilt engagerad i frågor som rör bostadsgarantin och det påverkansarbete som drivs nationellt, regionalt och lokalt.

Studentrepresentation i fokus
Både Elin och Madeleine har under studietiden varit engagerade i studentkårens arbete och aktiviteter, men med tiden har intresset för studiepolitiska frågor vuxit sig starkare. Madeleine har gått det internationella programmet för politik och ekonomi, IPPE, och har genom detta med sig ett bredare perspektiv, som ligger i linje med Högskolan Västs visioner och pågående internationaliseringsprocess.

Nya krafttag i Studentkåren

Från vänster: Fredrick Frendin (Kårhusgeneral), Elin Bergman (ordförande), Hanna-Maria Ekman (näringslivsansvarig) och Madeleine Sandberg (vice ordförande).

– Med tanke på språk är det viktigt att alla känner sig inkluderade, fast ibland kan det vara lite av en balansgång att vara alla till lags. Men vi har för avsikt att jobba med detta och här kan Studentkårens inflytande ha stor betydelse, säger Madeleine.

Båda ser fram emot att kunna fokusera helt på kåren och de poängterar särskilt arbetet med att utveckla studentrepresentationen och att öka studenters inflytande – både på Högskolan Väst och i samhället i stort.

Som vice ordförande ansvarar Madeleine för utbildningsbevakning och studentrepresentation i olika råd och nämnder.

Hanna-Maria Ekman är vald som ny näringslivsansvarig. I denna roll ingår bland annat att vara projektledare för introduktionsveckorna för nya studenter, Inslussningen och arbetsmarknadsdagen InWest. Fredrick Frendin är ny Kårhusgeneral och ansvarar för restaurangmiljön, lokaler och uthyrningar.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>