Sista chansen att ansöka om 2023 års Zayed Sustainability Prize
Hem EVENT Sista chansen att ansöka om års Zayed Sustainability Prize 2023

Sista chansen att ansöka om års Zayed Sustainability Prize 2023

Publicerat av: Redaktionen

Ansökningen stänger 6 juli.

Små och medelstora företag, icke-vinstdrivande organisationer och skolor inbjuds att ansöka om priset med en vinstpott på 6 miljoner kronor.

Zayed Sustainability Prize, ett globalt pris som tilldelas organisationer och skolor med innovativa och hållbara lösningar, stänger möjligheten att ansöka om 2023 års pris nu på onsdag den 6 juli.

Fram tills dess har små och medelstora företag, icke-vinstdrivande organisationer och skolor möjlighet att ansöka om priset genom Zayed Sustainability Prizes onlineportal. Priset delas ut i fem olika kategorier: hälsa, livsmedel, energi, vatten och det globala skolpriset. På hemsidan finns en guide för företag om vilka kriterier som behöver uppfyllas för att kunna ansöka, samt exempel på tidigare vinnare.

Sedan grundandet för 14 år sedan har Zayed Sustainability Prize delat ut priser till 96 vinnare vars hållbara lösningar och skolprojekt har förändrat livet till det bättre för miljontals människor. Bland de tidigare vinnarna återfinns svenska GLOBHE, vars drönarlösningar har räddat liv i katastrofsituationer.

  • Sista chansen att ansöka om 2023 års Zayed Sustainability PrizeGLOBHE har bland annat varit involverade i kolerautbrottet i Malawi 2017-2018, där antalet invånare i det drabbade området var okänt på grund av gammal data, vilket gjorde hjälpinsatserna svåra att planera och genomföra. Vi bidrog med uppdaterade drönarkartor innehållande över 50,000 drönarbilder över riskområdet där hushåll och eventuella smittopunkter automatiskt markerades och räknades med hjälp av AI. Med prispengarna från 2020 års Zayed Sustainability Prize har vi kunnat uppdatera och automatisera våra tjänster ännu mer, säger Helena Samsioe, grundare av GLOBHE

Ansökningskriterierna varierar mellan kategorierna men gemensamt ska de alla ha åstadkommit eller ha potential att åstadkomma reell positiv förändring för människors liv genom hållbara och innovativa lösningar. Den totala prispotten är 3 miljoner dollar, och varje vinnare tilldelas 600 000 dollar för att vidareutveckla och sprida sin hållbara lösning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>