Hem NYHETER Nya Kvarnbergsskolan invigd

Nya Kvarnbergsskolan invigd

Publicerat av: Redaktionen

Under högtidliga toner från skolans blåsklass klipptes bandet och nya Kvarnbergsskolan förklarades invigd.

En perfekt skolstart för eleverna som idag kom tillbaka från sommarlovet och möttes av en helt ny skola.

Under två år har Kvarnbergsskolan genomgått en omfattande om- och tillbyggnation. Några av de gamla tegelväggarna har behållits medan resten av skolan har rivits och byggts upp på nytt. Kvarnbergsskolan består nu av en sammanhållen byggnad som har plats för cirka 400 elever mot tidigare 250.

Nya Kvarnbergsskolan invigd

Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden klippte tillsammans med två av skolans elever bandet och förklarade nya Kvarnbergsskolan invigd.

Skolan har fått fler klass- och grupprum, ny musiksal och en slöjdsal vilket man inte haft tidigare. Även idrottshallen är helt ny och går att dela av i två delar. Köket har blivit större och kommer även att laga mat till förskolor i närheten och skolgården har byggts om med mer grönska och naturliga inslag.

– Kvarnbergsskolan har förvandlats till en jättefin och modern skola med bra pedagogiska lärmiljöer både inomhus och utomhus, säger Niklas Wikström, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Eleverna har varit delaktiga

Eleverna har fått vara med och tycka till om sin nya skola.

– De har fått lämna in önskemål kring hur skolgården ska utformas och röstat fram vilken sorts stolar de vill ha i klassrummen. Vi har också lagt mycket tid på att utrusta skolan så optimalt som möjligt för att den ska passa alla elever, säger rektor Marit Norlund.

Färgsättningen går i en behaglig grå ton och alla elever har specialbeställda höj- och sänkbara bord. Uppmuntran till rörelse går som en röd tråd genom hela skolan. Bland annat finns en klättervägg och ett rörelserum med en teaterscen och ett så kallat activefloor – ett interaktivt golv som styrs från en projektor i taket.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>