Hem NYHETER Pär Lager ny styrelseordförande i edtechbolaget Learnster

Pär Lager ny styrelseordförande i edtechbolaget Learnster

Publicerat av: Redaktionen

Pär Lager har lång erfarenhet från både styrelsearbete och VD-uppdrag, bland annat från Berghs School of Communication, Almega och edtechbolaget Sqore.

Nu tillträder han som styrelseordförande i edtechbolaget Learnster.

Pär Lager ny styrelseordförande i edtechbolaget Learnster

Pär Lager ny styrelseordförande i edtechbolaget Learnster

Målsättningen med uppdraget: tillgängliggöra kunskap och möjliggöra utveckling för ännu fler organisationer och medarbetare.

Stockholmsbaserade Learnster utvecklar nästa generations lärplattform för kompetensutveckling inom organisationer och företag. Sedan starten 2016 har bolaget etablerat kunder både i och utanför Norden och har användare i 13 länder. Bland kunderna finns välkända varumärken som SATS, O’Learys och Bygghemma.

Learnsters mission är att arbeta för att tillgängliggöra den kunskap och de färdigheter som en ständigt föränderlig- och digital värld kräver. Siktet är inställt på aggressiv expansion vilket lade grunden för ett ömsesidigt samarbetsintresse mellan Pär Lager och Learnster.

– Kompetensförsörjning är en av de absolut viktigaste utmaningarna för organisationer i världen idag, och ännu mer imorgon. Det märktes inte minst vid årets World Economic Forum i Davos. Jag har följt Learnster under en längre tid och är imponerad över både deras användarvänliga produkt och unika team av medarbetare. Learnster erbjuder en lika effektiv som innovativ lösning på organisationers behov kring både upskilling och reskilling av deras medarbetare, säger Pär Lager.

Under 2019 lanseras en mängd nya funktioner i lärplattformen och en expansion, först inom Norden och sedan vidare internationellt, är att vänta.

– Vi är otroligt stolta och förväntansfulla över att ha Pär ombord i styrelsen. Med Pärs gedigna erfarenhet och imponerande track record, i kombination med vår gemensamma syn på möjligheterna inom edtech-scenen idag, är jag övertygad om att vi går en både spännande och händelserik tid till mötes, säger Learnsters VD Mikael Larsson.

2017 blev Learnster utvalt som ett av åtta bolag till startup-programmet Sting Accelerate. Under 2018 blev Learnster som första nordiska bolag utvalt till AWS Edstart. Bland investerarna finns Almi Invest och Söderberg & Partners.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>