Hem TEKNIK PictureMyLife satsar på Europa efter framgångar i Sverige – med ett ”Instagram” för skola och omsorg

PictureMyLife satsar på Europa efter framgångar i Sverige – med ett ”Instagram” för skola och omsorg

Publicerat av: Redaktionen

PictureMyLife vill underlätta vardagen för barn och vuxna med kognitiva svårigheter såsom ADHD, autism och demens.

Idag prenumererar närmare 40 skol- och omsorgsverksamheter på deras digitala lösning för bildbaserad kommunikation.

De slöt nyligen avtal med en svensk återförsäljare och fyller nu på med nytt kapital för expansion i Europa.

PictureMyLife satsar på Europa efter framgångar i Sverige - med ett ”Instagram” för skola och omsorg

Idén till PictureMyLife föddes av medgrundaren Lisa Lidgren som själv har en son med Downs syndrom och ADHD. Bildbaserad kommunikation är ett vedertaget alternativ för människor som har svårt att minnas och kommunicera till följd av exempelvis kognitiva svårigheter. Under flera års tid skötte Lisa, liksom många andra familjer gör, kommunikationen med skolan via kontaktböcker där hon och pedagogerna klistrade in foton och skrev om vad som hänt under dagen.

”Det var en omständlig process som stal tid från umgänget med sonen. Dessutom var det tråkigt att det inte fanns något enkelt sätt att dela informationen med släktingar och nära vänner”, berättar Lisa.

Idag har Lisa som interaktionsdesigner tillsammans med de grafiska formgivarna Lollo Andström och Maria Skantz samt entreprenören Yvonne Malmström Grimme digitaliserat processen. Genom foto- och videofunktioner samt integrationer med samma teckendatabaser som redan används i analog form i skola och omsorg kan nu kommunikationen ske på en bråkdel av tiden. Informationen kan dessutom enkelt delas med de man valt att bjuda in.

Nyligen lanserade PictureMyLife också en funktion för att skapa interaktiva bildbaserade scheman och instruktioner för hur olika moment i vardagen går till. Nu ligger fokus på expansion både i Sverige och internationellt.

”I november slöt vi avtal med återförsäljaren Picomed som är specialiserad på vårt område och under 2018 planerar vi att börja etablera oss i Europa. Fördelen med vår lösning är att innehållet kommer från integrerade databaser eller skapas av användarna själva. Dessutom är den inte kopplad till läroplaner eller verksamhetsplaner vilket gör att det krävs minimala resurser för att anpassa tjänsten för lansering på fler marknader”, berättar Yvonne.

PictureMyLife stärker nu upp resurserna för att lansera tjänsten i fler europeiska länder. ”Vi har fått flera kvitton på att tjänsten är uppskattad av föräldrar, skolbarn och stödpersoner. Behovet vi löser är globalt och nu vill vi nå ut till fler”, säger Yvonne.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>