Till våren erbjuder Clio alla ämnen!
Hem NYHETER Till våren ska erbjuda Clio alla ämnen!

Till våren ska erbjuda Clio alla ämnen!

Publicerat av: Redaktionen

Vi har riktigt glada nyheter.

Till våren kommer Clio att erbjuda alla ämnen till mellan- och högstadiet!

Då utökar vi nämligen vårt digitala läromedel med moderna språk och de praktisk-estetiska ämnena. Ni kan därmed se fram emot åtta nya ämnen: franska, spanska och tyska samt idrott och hälsa, hem- och konsumentkunskap, musik, bild och slöjd.

Ett digitalt läromedel för alla

I och med lanseringen av de åtta nya ämnena kan vi med stolthet erbjuda ett digitalt läromedel i alla ämnen för mellan- och högstadiet. Med ett ännu bredare utbud kan alla skolor och lärare därmed ta del av Clios läromedel och multimodala undervisningsmaterial.

Moderna språk och de praktisk-estetiska ämnena

Till våren erbjuder Clio alla ämnen!Clio Moderna språk bygger på texter och aktiviteter som på ett pedagogiskt och motiverande sätt stöttar elevernas inlärning. Vi vill främja språkglädjen och elevernas lärande med ett material som är engagerande, interaktivt och multimodalt och som uppmuntrar till nyfikenhet och samarbete. Materialet lägger stort fokus på att utveckla elevernas förmåga att förstå och kommunicera på det nya språket samt ta del av kulturella förhållanden i de länder där språket talas.

De praktisk-estetiska ämnena värdesätter lärande genom aktivitet. Här ligger de praktiska och kreativa momenten i fokus. I kombination med understöttande texter uppmuntras eleverna att testa, känna och skapa både framför och bortom skärmen. Eleverna uppmanas att använda sig av en stor mängd kunskaper i praktiken, såsom att tolka i bild, resonera i idrott, planera i slöjd eller språkanalysera i musik. Detta ger eleverna verktygen att både skapa och tänka innovativt vilket vi tycker är viktiga kompetenser såväl i som utanför skolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>