Hem TEKNIK Unit4 lanserar ny version av Student Management – nu med hantering av studentbostäder

Unit4 lanserar ny version av Student Management – nu med hantering av studentbostäder

Publicerat av: Redaktionen

Unit4 meddelar att de lanserar den nya versionen av sitt molnbaserade affärssystem för studentadministration, kallad Student Management Spring ’17, som bland annat inkluderar hantering av studentbostäder.

Studenthanteringslösningen är den mest omfattande och moderna molnlösningen inom utbildningssektorn och Unit4 satsar stort på att hjälpa högre lärosäten världen över med sin molnanpassning och digitalisering.

Unit4 investerar tungt i att utveckla Student Management byggt på Microsofts molnplattform Azure. Genom att lansera det första moderna systemet av detta slag, anpassat för utbildningssektorn, driver Unit4 på alla högre lärosäten att börja använda sig av molnbaserade system för att bättre hjälpa sina studenter och kunna följa dem under hela deras studietid. Unit4 Student Management hjälper idag hundratusentals studenter och lärare världen över och levererar en helt ny och omfattande upplevelse som följer studenterna ända från deras första ansökan, till inskrivning och till examen.

Unit4 lanserar ny version av Student Management – nu med hantering av studentbostäder

– I denna uppkopplade tid förväntar sig studenter att ha information och tjänster enkelt tillgängliga dygnet runt, säger Nicholas Roussel-Milner, Director of Information Systems & Technology på Buckinghamshire New University. Vi vill matcha eller helst överstiga de digitala upplevelser de får utanför studielivet och detta nya studenthanteringssystem är del av en större strategi att röra sig från att ha endast hanterat studentinformation till att leverera en berikande och personlig studentupplevelse.

Då strukturen för studieavgifter har förändrats världen över, har högskolor och universitet även börjat tävla om vem som erbjuda de bästa studentbostäderna. Detta är något som vanligtvis hanterats utanför Unit4s Student Management, men då det blivit en allt mer viktig faktor för kvaliteten på studenternas studieliv, lanserar Unit4 i denna nya version av Student Management funktionen Housing, som ger institutioner möjligheten att administrera studentbostadsanläggningar och tilldelning av rum, inklusive att utse vilka studenter som ska dela rum, samt hantering av hyresbetalningar.

Den nya versionen av Student Management inkluderar också funktioner som utvärderar och följer studenternas akademiska utveckling, vilket ger institutionerna en helomfattande bild av varje students utveckling och prestationer. Institutioner kan övervaka studenternas akademiska utveckling samt hantera och anpassa institutionens regler då dessa oftast ändras över tid. Dessutom har CRM-modulen utvidgats, vilket innebär att det är enklare att i systemet kunna interagera med andra institutioner eller företag.
– Vi levererar något alldeles nytt till en bransch som har hämmats av föråldrade och tunga system, säger Jami Morshed, Global Vice President, Higher Education på Unit4. Det värde som Unit4 Student Management ger våra kunder driver på våra kunders digitalisering och molnanpassning. Vi är stolta över att vara katalysatorn för en sådan positiv förändring.

Analytikerföretaget Ovum konstaterar att högre lärosäten världen över nu investerar tungt i att förnya sina studenthanteringssystem och att många frågar efter hjälp på vägen:

– Institutioner frågar inte längre om de ska migrera sitt kärnsystem in i molnet utan hur de ska göra det och vilka pionjärer de bör ha som förebild för sin implementationsstrategi, säger Nicole Engelbert, Director of Research & Analysis, Technology, på analytikerföretaget Ovum. Resultaten från Ovums senaste undersökning ICT Enterprise Insights Survey visar på att högre lärosäten har bytt inställning från att först ha varit skeptiska – till att nu agera.

Investeringar i molnlösningar växer kraftigt, framför allt inom mjukvara och infrastruktur. Lärosätenas datacenter börjar lämna campus allt oftare och de viktiga applikationerna följer med på denna resa. När vi nu har tillgång till studenthanteringslösningar i molnet, som Unit4s lösning, ser vi att denna trend kommer att öka avsevärt då allt fler institutioner letar efter sätt att modernisera och förbättra sina kärnlösningar. 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>