Hem NYHETER Inicio samarbetar med Raoul Wallenberg Academy kring en digital kub i Kista

Inicio samarbetar med Raoul Wallenberg Academy kring en digital kub i Kista

Publicerat av: Redaktionen

Kubprojektet engagerar varje år ett trettiotal skolor och kommuner som får illustrera en av de mänskliga rättigheterna som fastställts av FN.

Elever och föreningar får välja hur de vill fylla sin container med budskap och interaktivitet.

I slutet av augusti samlas alla kuber till en gemensam utställning I Kungsträdgården i Stockholm.

I år hjälpte Inicio till med en kub som illustrerade mänsklig rättighet artikel två; Rätten att inte diskrimineras. Med enkel digital teknik och sensorer kunde vi bidra med ännu en dimension och mer interaktivitet. Detta ledde till idén om att till kommande år göra en helt digital kub och installera den i Kista. En av fördelarna med kubmetoden som lyfts fram av tidigare deltagare är att den skapar mötesplatser där grupper som vanligtvis inte samarbetar möts.

Inicio samarbetar med Raoul Wallenberg Academy kring en digital kub i Kista

I slutet av augusti samlas alla kuber som skolor och kommuner arbetat med under året och visas upp i Kungsträdgården. Bild Raoul Wallenberg Academy (cc).

Bidra till idéarbetet kring en digital kub den 15 oktober @Kista Mentorspace

Vi välkomnar alla som är intresserade av att tillföra en digital dimension till att lyfta fram de mänskliga rättigheterna i en digital kub i Kista.

Projektledare från Raoul Wallenberg Academy, nätverksmedlemmar från skolor och kommuner för 2019 års kubprojekt samt Inicios team kommer att vara på plats och leda idéarbetet i en workshop i Kista Mentorspace den 15 oktober mellan 13.00 och 16.00.

Hitta din inre Raoul och vägled unga att hitta sin plats i samhället

Mer information om kubprojektet finns på webben www.raoulwallenberg.se och i denna videofrån tidigare års deltagare som beskriver varför de tycker att det är viktigt att lyfta fram demokratiska värden, empati och civilkurage.

I en nygjord kortfilm om Raoul Wallenberg och hans gärning, “Hitta din inre Raoul”, ges exempel på hur alla kan göra skillnad och visa medmänsklighet. Den ställer liknande frågor som Inicio har till unga idag som söker vägledning; vad har du för förväntningar på dig själv? vad inspirerar dig? har du förebilder eller mentorer som kan hjälpa dig att utvecklas och hitta din plats i samhället?

Du kan också  #göraskillnad – anmäl dig till vår workshop om den digitala kuben i Kista!

Tid: Måndag 15 oktober 2018, 13:00-16:00
Var: Kista Mentorspace, Kistagången 16, rum 302

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>