Rekordmånga vill studera på Kalmar Fria Läroverk:
Hem Nyheter Rekordmånga vill studera på Kalmar Fria Läroverk

Rekordmånga vill studera på Kalmar Fria Läroverk

Publicerat av: Redaktionen

”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

Rekordmånga vill studera på Kalmar Fria Läroverk:

Kalmar Fria Läroverk har i årets preliminärval fler förstahandssökande än någonsin tidigare.

De nya eleverna kommer att vara de första att börja sin skolgång i skolans nya lokaler i centrala Kalmar. Rektorn: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Årets preliminära gymnasieval i Kalmar har nu stängt och resultatet visar ett stort intresse för Kalmar Fria Läroverk. 60 blivande gymnasieelever har något av skolans sex nationella gymnasieprogram som sitt förstahandsval.

Nyligen annonserades att skolan kommer att flytta till nya och större lokaler på Nygatan 18. De elever som antas till hösten kommer därmed att vara de första att påbörja sina gymnasiestudier i skolans nya lokaler.

– Det gör mig enormt glad att så många elever valt oss som förstahandsval. Det är ett kvitto på att vi erbjuder en bra utbildning och att fler fått upp ögonen för det arbete vi lägger ner på att erbjuda en riktigt bra studiemiljö i kombination med fysisk aktivitet, säger skolans rektor, Linda Wolfgang.

Till nästa läsår kommer Kalmar Fria Läroverk att erbjuda en ännu bättre studiemiljö och även en helt privat träningsanläggning för skolans elever, något som Linda Wolfgang tror kommer bidra till en ännu bättre skolgång för eleverna.

– Flytten är en stor möjlighet för oss och något som både skolans elever och personal ser fram emot. Vi jobbar intensivt med att utveckla undervisningen utifrån den senaste forskningen och då känns det extra spännande att få utforma nya undervisningslokaler som kan lyfta undervisningen ytterligare en nivå.

Katharina Sjögren-Edström, VD på Fria Läroverken, instämmer med Linda Wolfgang om att flytten kommer att möjliggöra för skolan att nå nya höjder.

– Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet med att göra skolorna samt våra program och träningstillval attraktiva, och det stora antalet förstahandssökande tror jag är ett resultat av det arbetet. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och utveckla våra utbildningar, säger Katharina Sjögren-Edström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>