Hem NYHETER AcadeMedia startar sju nya gymnasieskolor

AcadeMedia startar sju nya gymnasieskolor

Publicerat av: Redaktionen

Snart börjar tusentals elever på sina gymnasieutbildningar runt om i landet, och en del av dem gör det på helt nya skolor.

Inför årets hösttermin startar AcadeMedia nämligen sju nya gymnasieskolor, med olika program och inriktningar.

– Det är alltid spännande att gå in i ett nytt läsår men visst är det lite extra speciellt att börja på en helt ny skola. För de medarbetare och elever som är med från början är det en unik möjlighet att få vara med och forma verksamheten från grunden, det tror jag att många ser fram emot, säger Jens Eriksson, chef för AcadeMedias gymnasieskolor.

AcadeMedia startar sju nya gymnasieskolor

De sju nya gymnasieskolorna är Rytmus i Borlänge, LBS Kreativa Gymnasiet i Växjö, Drottning Blankas Gymnasieskola i Linköping samt ProCivitas, Sjölins, IT-Gymnasiet och NTI Vetenskapsgymnasiet i Stockholm.

– Dessa skolor erbjuder en mångfald av olika utbildningar, inom exempelvis IT, teknik, musik, spelutveckling och vård och omsorg, men också mer traditionella teoretiska utbildningar. Det är naturligtvis väldigt roligt att det finns ett så stort intresse för våra utbildningar att vi kan erbjuda dem på fler orter, säger Jens Eriksson.

Eva Gyllberg är rektor på nystartade ProCivitas i Stockholm. Skolan ligger på Södermalm, i samma byggnader som Sjölins Gymnasium och grundskolan Vittra Södermalm. ProCivitas finns sedan tidigare i Malmö, Lund, Växjö samt i Helsingborg, där den första skolan startade för 20 år sedan. Eva Gyllberg ser fram emot att föra ProCivitas-traditionen vidare till huvudstaden.

– Det känns otroligt roligt och spännande. Förberedelsearbetet har gått bra och jag ser fram emot att träffa alla nya elever. Tillsammans med Sjölins och Vittra strävar vi efter att skapa en glad, öppen och kreativ skolmiljö, säger hon.

LBS finns nu på 15 orter

På LBS Kreativa Gymnasiet i Växjö har Magnus Andersson fått uppdraget att vara rektor. LBS finns sedan tidigare på 14 andra orter i landet och på skolan i Växjö erbjuds utbildningar inom systemutveckling, spelutveckling, spelgrafik och grafisk design.

– Det känns mycket inspirerande att få starta upp en skola som har framtidens yrken i fokus. Det är också tryggt att det redan finns upparbetade ramar för det systematiska kvalitetsarbetet. Det innebär att jag som rektor kan lägga mer fokus på det pedagogiska ledarskapet samt på att skapa en kultur på skolan som utgår ifrån elevernas lärande, samtidigt som vi är en attraktiv arbetsplats, säger han.

För Växjö innebär LBS nystart att kommunen breddar sitt utbud av gymnasieutbildningar och Magnus Andersson samverkar gärna med andra skolor på orten.

– Elever får ett alternativ till att söka, som har ett tydligare fokus på kreativitet än många andra skolor, framför allt när det kommer till spelutveckling och programmering. Min förhoppning är att vi även kan vara med och öka kunskaperna kring just programmering på exempelvis högstadieskolorna i regionen. Jag tror mycket på samarbeten och det kollegiala lärandet och här jobbar vi mer än gärna tillsammans med andra skolor också, säger han.

Totalt ingår 109 gymnasieskolor i AcadeMedia. Här kan du läsa mer om dem och deras olika inriktningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>