Information angående distansundervisning efter 24 januari
Hem KOMMUNER Information angående distansundervisning efter 24 januari

Information angående distansundervisning efter 24 januari

Publicerat av: Redaktionen

Kalmar kommun har beslutat att inte förlänga distansundervisningen och eleverna i årskurs 7-9 undervisas återigen på plats i skolan från måndag 25 januari.

Information angående distansundervisning efter 24 januari

Att kommunen införde generell distansundervisning för dessa elever i samband med jullovet var för att motverka smittspridningen på kort sikt. Syftet var att förlänga den period som jullovet är, där eleverna inte träffar varandra i skolan, med ytterligare två veckor.

På så sätt har eleverna inte träffat varandra på fem veckor. Att elever undervisas på plats i skolan är av avgörande för elevernas inlärning och psykosociala hälsa.

Kommunen kommer istället att ha hög vaksamhet över eventuell smittspridning på enskilda skolor och om behov föreligger, fatta tillfälliga beslut om distansundervisning på denna/dessa skolor. Kommunen för kontinuerligt och vid behov dialog med Region Kalmars smittskyddsläkare.

Denna information har även skickats ut till samtliga vårdnadshavare via rektorerna idag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>