Hem NYHETER Över tusen Svedalabarn får uppleva renässansmusik och dans på Torup slott

Över tusen Svedalabarn får uppleva renässansmusik och dans på Torup slott

Publicerat av: Redaktionen

Musik & Dans på Torups slott är ett helt nytt, skräddarsytt Skapande skola-projekt som planerats i över ett år för över tusen barn i Svedala kommun.

Nu har det äntligen nått eleverna i åk F-3 på Baraskolan, Roslättsskolan, Kyrkskolan och Marbäcksskolan i Svedala kommun.

Över tusen Svedalabarn får uppleva renässansmusik och dans på Torup slott

Musikerna i Ensemble Mare Balticum spelar på Torups slott för barn i Svedala kommun i ett Skapande skola-projekt.

Redan i våras började klassrumsbesöken hos barnen i åk F-3 i Svedala kommun och nu får de komma till Torups slott och uppleva renässansmusik i sin rätta miljö.

Musikerna Ensemble Mare Balticum låter barnen kliva in i en magisk värld och genom musiken få en inblick i hur livet såg ut för de som levde på slottet för 500 år sedan.

Sång, dans, levande musik, vackra kläder och en och annan spökhistoria sätter tonen för denna produktion.

Torup Slott en av nordens bäst bevarade renässansborgar, med en magnifik slottspark intill bokskogen och en trädgårdsanläggning med spår från fem sekler.

Ensemble Mare Balticum är Musik i Syds ensemble för tidig musik, och också landets enda fast anställda ensemble inom området. Musikerna framför musik från 1200 fram till 1700-talet på tidstrogna instrument, både i form av rena konsertprogram för vuxna och historiska musikföreställningar för barn och unga.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>