Hem NYHETER Sagostunder hela sommaren

Sagostunder hela sommaren

Publicerat av: Redaktionen

Under fem veckor i sommar kommer det att bli sagostunder på kommunens bibliotek, med start 18 juni.

Selma Palmgren och Elisa Andersson, som går ut 9:an på Snäckebacksskolan den här veckan, kommer att hålla i sagostunderna.

Sagostunder hela sommaren

Foto: Saga Sjölin

I ett helt eget projekt har de sökt pengar från Fritid- och kulturnämnden till sitt sommarjobb.

”Eftersom läsförmåga och läsförståelse är väldigt viktigt, både för barns och ungas lärande men också för läslusten vill vi dra vårt strå till stacken och hjälpa till. Något som enligt forskning ger väldigt god effekt är att högläsa för barn när de är små. När barn blir lästa för utvecklar de sitt ordförråd och sin förståelse. Därför vill vi läsa för barnen i Ronneby kommun” skriver de i sin projektbeskrivning.

Selma Palmgren och Elisa Andersson kommer att åka runt till alla bibliotek i kommunen och läsa sagor för 3-5-åringar. Ronneby stadsbibliotek, Hjorthöjden, Bräkne-Hoby, Kallinge, Hallabro och Listerby får besök olika dagar och tider under fem veckor.

Exakta tider presenteras på bibliotekets hemsida https://bibliotek.ronneby.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>