Hem NYHETER Säkert digitalt distansarbete

Säkert digitalt distansarbete

Publicerat av: Redaktionen

Fredagen den 29 maj bjuder Högskolans experter inom området data- och informationssäkerhet, Joakim Kävrestad och Marcus Nohlberg, in till en digital workshop med temat ”säkert digitalt distansarbete”.

Workshopen riktar sig främst till små och medelstora företag inom teknik och tillverkningsindustri och sker inom ramen för ASSAR Industrial Innovation Arena.

Skydda dina affärssystem

– Detta är en interaktiv workshop som är tänkt att besvara företagens frågor om hur man med små medel kan bli bättre på digital säkerhet.

Säkert digitalt distansarbete

Vi kommer att presentera våra tankar, men en stor del av tillfället kommer vara till för att de som deltar ska kunna ställa frågor och få svar på vad de undrar om och hur de kan lösa sina problem.

–Det övergripande temat är säkerhet kopplat till digitalt distansarbete, men det som diskuteras är relevant i allt dagligt arbete i det digitaliserade samhället, säger Marcus Nohlberg, lektor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde.

Områden för workshoppen:

  • Kommunikation och samarbete – hur vet jag att det jag säger på en digital mötestjänst stannar mellan oss? Vem kan läsa vad jag skriver i Google docs? Är det farligt att öppna ett mail från en okänd avsändare?
  • Cloud – bra och dåligt med att lagra data i det så kallade molnet
  • Lösenord – måste jag använda olika varianter på AF%WF#%VGF***CD¤#C” eller finns det ett lättare sätt?
  • Fysisk säkerhet – vad händer med fysisk åtkomst, tillgång till företagets dokument och backuper om alla jobbar hemma?

Säkrare internetanvändande skyddar affärssystem

– Vi vill med denna workshop ge företag och privatpersoner bättre insikt i säkrare internetanvändande. För företag handlar det om att skydda sina affärssystem, minska företagets sårbarhet och säkerställa att ingen kommer åt verksamhetskritiskt information så att den försvinner, säger Marcus Nohlberg, lektor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde.

– Vi riktar oss bland annat till företag som kanske inte själva har en stor IT-avdelning och behöver ett forum för sina frågor. För både privatpersoner och företag tror vi att med ökad medvetenhet i de här frågorna kan vi undvika att man gör för mycket fel, och blir smartare i sitt internetanvändande, helt enkelt, säger Joakim Kävrestad, adjunkt i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>