Hem NYHETER Se upp världen, nu kommer Greta-generationens företagare!

Se upp världen, nu kommer Greta-generationens företagare!

Publicerat av: Redaktionen

Skolkuratorer i en app, robothandskar, smarta bevakningsbolag och näringsteknologi som räddar för tidigt födda.

När den unga generationen tar klivet fram så gör de det som kompromisslösa entreprenörer.

Se upp världen, nu kommer Greta-generationens företagare!

103 unga idéer – förnyarna som uppgraderar Sverige. Från vänster till höger: Johanna Nissén Karlsson, Malin Winberg, Cem Celepli Atci, Jonatan Persson, Oliver Titikic och Deqa Abukar.

Trots Coronapandemins effekter på det fria företagandet kokar det av kreativa, lönsamma och världsförbättrande företagsidéer bland landets unga företagare. När problemen hopas hittar dessa unga företagare lösningar och bygger affärsidéer utifrån dem.

– Entreprenörskap och innovationer är viktiga ingredienser i Sveriges framgångsrecept. För att vi ska lyckas även nu när lågkonjunktur och allvarliga samhällsproblem hotar utvecklingen är det särskilt viktigt att unga människor får de förutsättningar som krävs för att kunna satsa på ett liv som företagare, säger Företagarnas VD Günther Mårder

– Listan är både ett kvitto på att vi som land har det som krävs, men också en påminnelse om det stora ansvar Sveriges makthavare har för att undanröja onödiga hinder på deras entreprenörsresa, fortsätter Günther Mårder

Tidningen Företagaren släpper för femte året i rad sin årliga lista med 103 inspirerande företag som drivs av spännande unga entreprenörer.

Syftet med listan är att lyfta fram förebilder från hela Sverige som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd. Listan speglar den entreprenörskraft som finns i landet. 103 unga idéer inkluderar företagare i samtliga län.

103-Listan sammanställs som ett samarbete mellan Företagarna och Almi Företagspartner. I urvalsprocessen ingår även Företagarnas regionkontor, Företagarnas unga nätverk, inkubatorer och startupnätverk i hela landet. Många av dessa företagare befinner sig i ett startskede av sin entreprenörsbana. I urvalet har vi därför lagt större vikt vid idéerna och drivkraften än den senaste årsredovisningen. Arbetet med urval och researchen kopplat till detta har pågått under våren och sommaren 2020.

På bilden från vänster: Johanna Nissén Karlsson, Malin Winberg, Cem Celepli Atci, Jonatan Persson, Oliver Titikic och Deqa Abukar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>