Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA 23 000 barn i Göteborgs Stad får upptäcka läsmagi med Polyglutt

23 000 barn i Göteborgs Stad får upptäcka läsmagi med Polyglutt

Publicerat av: Redaktionen

Efter en grundlig utvärdering har Göteborgs Stad valt Polyglutt som den digitala bilderbokstjänst alla förskolor i kommunen ska ha tillgång till.

”Vi har haft ett stort intresse för Polyglutt på våra förskolor och många nöjda användare, inte minst på grund av alla språk som erbjuds inklusive minoritetsspråken.

Vi ser Polyglutt som ett viktigt verktyg i det språkutvecklande arbetet och ett verktyg som på ett klokt och enkelt sätt bidrar till digitalisering”, säger Stefan Osla, enhetschef digitalisering och innovation, Förskoleförvaltningen Göteborgs Stad.

23 000 barn i Göteborgs Stad får upptäcka läsmagi med Polyglutt

”Det känns fantastiskt att alla förskolebarn i Göteborgs Stad nu har ökade möjligheter att utforska litteratur och stärka sin språkutveckling.

Polyglutt ger nya möjligheter till alla barn, oavsett språklig bakgrund.

Vårt mål är att erbjuda alla elever en likvärdig utbildning och det arbetet börjar i förskolan”, säger Jakob Skogholm, vd på ILT Inläsningstjänst.

Efter 15 månader på marknaden har 76 kommuner tecknat avtal för Polyglutt. Det innebär att sammanlagt 113 000 barn just nu får upptäcka läsmagi via tjänsten.

Polyglutt

ILT Inläsningstjänst har tagit fram det pedagogiska verktyget Polyglutt som är den marknadsledande digitala bilderbokstjänsten för att jobba med läsning och flerspråkighet i förskolan. Många av böckerna i tjänsten finns inlästa på upp till 45 språk utöver svenska (inklusive med TAKK och teckenspråk). Polyglutt finns sedan september även i Finland under namnet Lukulumo och kommer lanseras i Tyskland och Norge under 2019.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>