Hem PEDAGOGSNACK Skolaktiviteter och programmeringsstöd från expectrum i höst!

Skolaktiviteter och programmeringsstöd från expectrum i höst!

Publicerat av: Redaktionen

Hej och välkomna tillbaka efter semestern!

Vi är himla glada att terminen har kickat igång eftersom det betyder att expectrum fylls med en massa härliga elever och lärare igen.

Skolaktiviteter och programmeringsstöd från expectrum i höst!

Förra tisdagen öppnade anmälan till de skolaktiviteter som äger rum fram till höstlovet. Som vanligt blev de snabbt bokade, vilket är jätteroligt, men så klart också kan skapa frustration hos er som inte fick plats denna gång.

Håll gärna utkik efter eventuella avbokningar på expectrum.se/skolaktiviteter, det brukar kunna dyka upp några sådana.

Anmälan till skolaktiviteterna efter höstlovet öppnar den 2 oktober kl 15.00, lägg gärna in det datumet i er kalender.

Och som vanligt ber vi er som fick plats denna gång att lämna plats till andra vid nästa bokningsomgång så får fler klasser chansen att delta i skolaktiviteter på expectrum!

Skolaktiviteter och programmeringsstöd från expectrum i höst! 5Programmeringskurser för lärare fortsätter i höst! Passa på att få hjälp igång nu när programmering har blivit en del av läroplanen. Våra kurser är i huvudsak praktiska och fokuserar på programmering ni kan ta med er tillbaka till klassrummet. Nytt för denna termin är att vi har delat upp kursen i två inriktningar: F-6 och 7-9. Läs mer och anmäl dig här: https://expectrum.se/kursutbud/

Vi lånar ut material till er! Vi har låneperioder kvar till ett av våra utlåningsmaterial som handlar om programmering. Vid alla bokningar får ni en klassuppsättning av materialet (15 lådor, eleverna jobbar 2 och 2).

– WeDo programmering, passar årskurs 1-4. Maila learning@expectrum.se för bokning och mer information. Lediga låneperioder för WeDo är vecka 35-36, 38-39, 41-43 samt 49-51.

Skolaktiviteter och programmeringsstöd från expectrum i höst! 6Sist men inte minst, vi är glada att fortsätta samarbetet med Västerås Konstmuseeum även denna termin!

Välkommen årskurs 7-9 att skapa på Konstmuseet och expectrum. På Konstmuseet kommer eleverna att titta på konst och att få arbeta med de geometriska grundformerna i 2D. På expectrum jobbar eleverna med ett datorprogram för att bygga formerna i 3D. Modellerna kommer sedan att skrivas ut i en 3D-skrivare.

 

Upplägget är fördelat på två veckor, med undantag för helgdagar. Det betyder att ni exempelvis är på Konstmuseet en vecka och på expectrum veckan därpå.

Skolaktiviteter och programmeringsstöd från expectrum i höst! 7Följande tider finns att boka:

Tillfälle 1: Konstmuseet tisdag den 4 september 09.00-10.30
expectrum torsdag den 13 september 13.00-14.30

Tillfälle 2: Konstmuseet torsdag den 13 september 13.00-14.30
expectrum torsdag den 20 september 13.00-14.30

Tillfälle 3: Konstmuseet tisdag den 20 september 13.00-14.30
expectrum tisdag den 25 september 13.00-14.30

Tillfälle 4: Konstmuseet tisdag den 13 november 13.00-14.30
expectrum tisdag den 20 november 13.00-14.30

Tillfälle 5: Konstmuseet onsdag den 14 november 9.00-10.30
expectrum onsdag den 21 november 9.00-10.30

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>