Unik satsning: Högskolan Väst öppnar Virtual Campus
Hem Teknik Högskolan Väst öppnar Virtual Campus

Högskolan Väst öppnar Virtual Campus

Publicerat av: Redaktionen

För att attrahera nya studenter satsar Högskolan Väst på ny teknik.

Unik satsning: Högskolan Väst öppnar Virtual Campus

Bild från Virtual Campus – en helt virtuell värld i 3D av högskolans campus.

Ett långsiktigt mål om större digital närvaro har snabbats på nu under Corona när man inte kunnat bjuda in till fysiska events på samma sätt. Det gäller till exempel den stora årliga utbildningsmässan Utbildning Väst men även löpande skolbesök. Nu lanseras därför ett virtuellt campusför att kunna ge en bild av hur det är att studera på högskolan utan att vara på plats.

–Det här ett nytt sätt att möta blivande studenter på som också efter Corona kommer att vara ett viktigt komplement till det fysiska mötet. Vi har försökt att återskapa och förmedla känslan du får när du besöker Högskolan Väst, säger Helena Irvestam Wassenius, ansvarig för marknadskommunikation och studentrekrytering på Högskolan Väst.

Från och med idag kan man alltså virtuellt vandra omkring och upptäcka hur det är att plugga på Högskolan Väst och se hurdet är att vara student och vilka utbildningar som erbjuds. Det går till exempel att digitalt träffa några av högskolans studenter och i den stora föreläsningssalen Albertsalen går det att ta del av informationsfilmer om allt från att studera utomlands till högskolans profil som är Arbetsintegrerat lärande, AIL. AIL innebär bland annat att studenter utöver en akademisk examen får arbetslivserfarenhet och värdefulla kontakter innan de kommer ut i arbetslivet.

Ny teknik skapar nya möjligheter
Helt nytt är också att man kan göra ett digitalt test för att se vilken högskoleutbildning som passar den specifika besökaren bäst. Allt för att förenkla och inspirera i valet av utbildning. Fördelarna med ett virtuellt campus är många, enligt Helena Irvestam Wassenius:

–Bland annat kan vi nå betydligt fler människor när vi inte begränsas av en fysisk plats som människor måste ta sig till. Vem som helst kan ta sig en titt när som helst på dygnet. Vi ser även en stor utvecklingspotential och i framtiden hoppas vi kunna ha anpassat innehåll för fler målgrupper, till exempel intresserade internationella studenter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>