Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Skövdestudenter inbjudna till stor spelmässa i Kina

Skövdestudenter inbjudna till stor spelmässa i Kina

Publicerat av: Redaktionen

Från studentlivet på Högskolan i Skövde – till att bli inbjudna som talare på Kinas första officiella spelkonferens och festival.

Det är tredjeårsstudenterna William Cliffords och Victor Banklers verklighet.

Skövdestudenter inbjudna till stor spelmässa i Kina

Victor Bankler knöt kontakter i Kina under sitt examensarbete och det ledde fram till att han – tillsammans med kompisen William Clifford blev inbjudna till den första, officiella, China Game Conference i Wuhan, den 25-27 maj.

– Vi föreläste om västerländsk spelutveckling. Efter oss kom de japanska utvecklarna bakom Silent Hill upp på scen. En stor ära bara det, säger William och fortsätter:

– Vi har också representerat den svenska spelscenen och visat upp spel, bland annat mitt eget Whimsical Witchery. Ett spel där du är en kvinnlig alkemist i en, väldigt till synes barnvänlig, värld i 1600-1700-talets Sverige. Men verkligheten i spelet är något annorlunda än vad den först verkar, hintar William.

”Alla är lika nördiga som jag”

Känslorna går inte att miste på.

– Känns helt otroligt. Jag är extremt tacksam för att jag drog lyckokortet att känna Victor så väl genom Högskolan. Sedan har Indienova, vår företagskontakt i Kina, stått för väldigt väl bemötande och varit drivna för att få dit oss. Det är smickrande.

En nyckel, som lett fram till den här chansen, menar William är nätverk som studenterna knyter under studietiden.

– Ett par av oss speldesigners brukar säga att ett socialt nätverk är ens bästa vän, och detta var just någonting som drog mig till Högskolan tidigt; faktumet att alla runtom mig är lika nördiga som jag! Det blir lättare att bli bra vän då, och nätverket bildar sig själv. Just vad gäller nätverksmöjligheter tror jag vi sticker ut, i Sverige. I Skövde finns allt för att lyckas i branschen, och för att kunna starta eget efter studierna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>