Sommarskola ger resultat
Hem KOMMUNER Sommarskola ger resultat

Sommarskola ger resultat

Publicerat av: Redaktionen

I år sökte ett sjuttiotal grundskoleelever till sommarskolan på Liljeborgsskolan i Trelleborgs kommun.

Av dessa valde cirka 40 elever att delta i undervisningen varje dag under två veckors tid.

– Antalet elever som deltog i sommarskolan i år var något lägre än förraamma som 2020, säger Mikael Skeensgård, rektor på Liljeborgsskolan.

Trelleborgs kommun erbjuder varje år sommarskola till elever i årskurs 8 och  året. Dock visar statistiken att andelen elever som blivit behöriga till gymnasiet efter sommarskolan, i absoluta tal, är dens9, som behöver extra stöd i ett eller flera ämnen för att få godkänt betyg eller för att bli behöriga till gymnasieskolan.

Sommarskola ger resultat– Eleverna läser ämnena intensivt under två veckors tid och lärarna ger dem i stort sett en-till-en-undervisning. Denna studieform passar vissa elever mycket bättre än när de endast läser ämnet några gånger i veckan under en längre period, och det är då lättare för dem att få godkänt i ämnet eller bli behöriga till gymnasiet, säger Mikael Skeensgård.

Antal godkända elever i ämnena engelska, matematik och svenska samt antal elever som är behöriga till gymnasiet efter genomförd sommarskola (juni 2021)

Skola/Ämne Engelska Matematik Svenska Svenska A Behörighet – gymnasiet
Fågelbäck 1
Liljeborgsskolan 3 1 4
Pilevallskolan 1 4 5 8
Västervångskolan 1 2 1 3
Väståkraskolan 4 4

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>