Sportlov med Historiska museet: Fynden berättar – gratis digitala visningar för barn och unga
Hem PEDAGOGSNACK Sportlov med Historiska museet: Gratis digitala visningar för barn och unga

Sportlov med Historiska museet: Gratis digitala visningar för barn och unga

Publicerat av: Redaktionen

Har du någon gång hittat en spännande sak ute?

Eller har du själv tappat bort något och aldrig hittat det igen?

Människor har i alla tider lämnat spår efter sig. Arkeologer jobbar med att upptäcka de spåren, för att ta reda på hur det var att leva förr i tiden. Följ med på spännande digitala visningar under sportlovet och se vad fynden berättar.

Gratis digitala visningar för barn och unga i hela landet

Sportlov med Historiska museet: Fynden berättar – gratis digitala visningar för barn och ungaPå Historiska museet finns massor av fynd som arkeologer – men även barn – har hittat och som ger oss ledtrådar in i Forntiden. Följ med en museipedagog när hen visar några av museets spännande föremål. Under fyra veckor, mellan vecka 7 och 10 anordnas gratis digitala sportlovsvisningar för barn och unga i hela landet.

  • Måndagar och onsdagar kl. 10.00–10.30 från och med 14 februari till och med 9 mars.
  • Lördagar kl. 10.30–11.00 från och med 19 februari till och med 12 mars.

Visningen är anpassad för barn och unga i åldrarna 6-12 år. För att barnen ska få ut så mycket som möjligt av visningen är det bra om du som vuxen kan sitta med och vara ett stöd. Det kan dessutom vara spännande att ta del av visningen även för vuxna.

Den digitala visningen sker via programmet Zoom.

För mer information och bokning av museets digitala programutbud, se: https://historiska.se/

För dig som kommer till museet finns många aktiviteter för barn. Bli en Historiedetektiv med Äventyrsryggsäcken, lös drakens gåta i Guldrummet eller res i tid och rum med spåret Tidsresenären, baserad på TV-serien Arkeologens dotter. För mer info: https://historiska.se/besok-oss/for-barn-och-familj/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>