TikTok släpper nya live-funktioner
Hem APPAR TikTok släpper nya live-funktioner

TikTok släpper nya live-funktioner

Publicerat av: Redaktionen

Livestreaming har blivit en central del av hur kreatörer och tittare möts på TikTok.

Antalet personer som livestreamar och tittar på livestreaming på TikTok har har det senaste året fördubblats.

Efter användarnas omfattande engagemang investerar man i nya livefunktioner. Här är alla funktionerna, som skapats för att hjälpa community att säkert upptäcka, skapa och konsumera live-videor.

LIVE Events

LIVE Events, som nyligen släpptes globalt, är ett nytt verktyg som later kreatörer schemalägga, hantera och promota live-videor. Tittare kan enkelt upptäcka, registrera, få notifikationer och påminnelser när livesändningen startar, vilket gör LIVE Events till ett bra sätt för kreatörer och fans att enkelt få kontakt innan en kommande livestream. För allt från musiker och konstnärer till välgörenhet och museum är möjligheterna med LIVE Events oändliga.

Picture-in-Picture

Samtidigt som man inte vill missa innehållet i en livestream är det svårt att prioritera samtidigt som gruppchattar exploderar med nya meddelanden. Nu kan TikTok användare sömlöst fortsätta titta på livevideor på sin enhet med Picture-in-Picture på iOS och Android, i stället för att missa något.

Go LIVE Together

Världen är full av dynamiska duos: Charli och Dixie, Gayle och Oprah, Beyonce och Jay Z – listan fortsätter – och din nästa favoritduo kommer kanske från en LIVE-video. Go LIVE Together ger människor möjlighet att enkelt gå live genom Go LIVE Together. Detta innebär fler chanser för LOL-inducerande interaktioner och fler sätt att ansluta till de bästa skaparna.

LIVE Q&A

Med LIVE Q&A kan värdar enkelt interagera med och svara på tittarens frågor i realtid. LIVE Q&A-verktyg hjälper värdar att lättare välja, visa upp och svara på frågor från fans medan de är live. Detta leder till mer underhållande upplevelser och djupare kontakter för alla som är anslutna till sändningen.

Top LIVEs
”Discovery” är kärnan i TikTok-upplevelsen och snart kommer användare lättare hitta och ansluta till live-videor bekvämt från sidorna För dig och Följer. Några av de bästa live-kategorierna inkluderar chatt (Q&A), gaming, talang, mode och vardagsliv, och med uppdaterade åtkomstplatser till live-sidan kommer Top och Rekommenderade live-videor snart att vara närmare än någonsin.

Help for Hosts

För att hjälpa värdar att fokusera på att underhålla och engagera communityt kan de nu, före en livesändning, tilldela en person som de litar på rollen att hjälpa dem att hantera sändningen genom att trycka på Inställningar på höger sida av livesändningens startskärm. Under LIVE kan både värden och den som hjälper tysta ner och blockera användare för att hålla sändningen välkomnande och civil.

Keyword Filters

TikTok släpper nya live-funktionerEftersom LIVE ger skaparna möjlighet att dela mer av sig själva med TikTok-communityt, är TikToks mål att hjälpa användare att känna sig bekväma att göra det. Detta innebär att man starkt motsätter sig mobbning och hatfulla kommentarer. För att skydda mot detta kan värdar stänga av kommentarer eller lägga till upp till 200 termer i nyckelordsfiltret på inställningsfliken på LIVE-startskärmen, för att begränsa dessa kommentarer i chatten. Ord kan läggas till i listan under hela livesändningen av värdar och personen som hjälper dem.

Consider Before You Comment
När en livesändning startar ska kreatörerna kunna fokusera på att underhålla sina tittare istället för potentiella negativa eller kränkande kommentarer. Med detta i åtanke kommer tittarna nu att uppmanas att ompröva effekten av deras ord innan de postar en potentiellt ovänlig eller skadlig kommentar.

Under de kommande veckorna kommer TikTok också att introducera ett sätt för värdar och den person som hjälper till att hantera sina livesändningar för att tillfälligt stänga av tittare eller ta bort ovänliga eller skadliga kommentarer. Det är också därför TikTok har ytterligare skyddsåtgärder och regler för LIVE, inklusive ett krav att kontoinnehavare är 16 år eller äldre för att vara värd för en livesändning. Gift-baiting är också förbjudet (att be om gåvor ellerengagemang) liksom bedrägligt beteende eller bedrägerier. Om ett konto identififeras som efterliknar eller vilseleder communityt om deras identitet, kommer kontot att tas bort från plattformen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>