Hem NYHETER Stort intresse för distansutbildningar

Stort intresse för distansutbildningar

Publicerat av: Redaktionen

Skolorna ställer om till distansundervisning. Och både utbildningarna och ansökningarna påverkas av det.

På Blocket Utbildning har sökningarna på distansutbildningar och onlinekurser ökat stort – sedan februari har sökningar efter utbildningar på distans ökat med 25%.

Coronakrisen skakar om både arbetsmarknad och skola. Vårens högskoleprov, som nästan 70 000 personer anmält sig till, ställdes in. Alla skolor utom grundskolorna är uppmanade att tills vidare hålla all undervisning på distans. Det har ställt höga krav på utbildningsaktörerna att på kort tid anpassa undervisningen till en helt digital sådan.

Yrkeshögskolorna ställde om till distansundervisning i mars, och kommer att fortsätta med det så länge situationen kräver. En omställning som så klart innebär stora utmaningar – men också möjligheter.

Dessutom finns det sedan tidigare en rad utbildningar som utförts helt eller delvis på distans.

Stort intresse för distansutbildningar

– Det är inte alla som har möjlighet att flytta till en ny stad för att studera, då kan distans- eller onlineutbildning vara ett alternativ, säger Linda Fors, ansvarig för Blocket Utbildning.

På Blocket Utbildning syns en tydlig trend – intresset för distans- och onlineutbildningar har ökat stort. Senaste månaden var 30% av alla utbildningar som besöktes distans- eller onlineutbildningar. Motsvarande siffra i februari, dvs före coronaviruset, var 23%.

– Utbudet av seriösa distansutbildningar och onlinekurser har ökat under våren och alla kan hitta något som passar just dem. Flera av de populäraste utbildningarna är inom vård och IT – två framtidssäkrade branscher som kommer gå stärkta ur coronakrisen, säger Linda Fors.

Här är de populäraste distans- och onlineutbildningarna på Blocket Utbildning

Många av höstens yh-utbildningar har sista ansökningsdatum 15 maj – så det finns fortfarande tid att söka. Här kan du se de utbildningar som finns på Blocket Utbildning. Just nu finns det 382 distansutbildningar att välja mellan, och 162 onlinekurser.

Här hittar du utbildningarna

 Blocket Utbildning samlas kursutbud från yrkeshögskolor, högskolor och andra utbildningsaktörer på ett och samma ställe. Du kan filtrera på ämnesområden, plats och utbildningsform och få överskådliga fakta om exempelvis utbildningens start- och slutdatum.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>