Motorbranschen kvalitetssäkrar gymnasieutbildning i Kungsbacka
Hem UTBILDNING Motorbranschen kvalitetssäkrar gymnasieutbildning i Kungsbacka

Motorbranschen kvalitetssäkrar gymnasieutbildning i Kungsbacka

Publicerat av: Redaktionen

Elof Lindälvs gymnasium firade den 12 september sin certifiering som Motorbranschcollege.

En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna.

En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

Motorbranschen kvalitetssäkrar gymnasieutbildning i Kungsbacka

Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka certifierat som Motorbranschcollege

– Vi är väldigt stolta över att ha certifierats till Motorbranschcollege. Det är viktigt att kunna erbjuda högsta kvalitet på vår fordonstekniska utbildning till våra elever. Vi har nöjda elever på de fordonstekniska programmen och lärarna får en bra kompetensutveckling. Eleverna får också ett kvalitetssäkrat arbetsplatsförlagt lärande. Det är några av de områden vi har vi utvecklat genom vårt goda samarbete med motorbranschens företag och certifieringen som Motorbranschcollege, säger Marie Andersson, rektor på Fordons- och transportprogrammet, Elof Lindälvs gymnasium.

Motorbranschen har ett mycket stort rekryteringsbehov, både på kort och på lång sikt. 6 900 personer behöver anställas de kommande tre åren, varav 210 personer i Hallands län. Tekniker och mekaniker är de yrkesgrupper där det största behovet finns. Certifieringen är en kvalitetsstämpel.

– Grattis Elof Lindälvs gymnasium som klarat certifieringen till att bli Motorbranschcollege! Det visar på ett gott kvalitetsarbete och en vilja att hela tiden utvecklas. Skolan har ett nära samarbete med bransch och företag på orten. Det är utmärkande för en skola som erbjuder eleverna en fordonsteknisk utbildning i framkant och säkrar den framtida kompetensförsörjningen till motorbranschen i Kungsbacka och regionen, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege.

– Elof Lindälvs gymnasium är en mycket viktig samarbetspartner för motorbranschens företag i regionen. Skolan har ändamålsenliga maskiner, utrustning och lokaler. Som ordförande för den lokala styrgruppen för certifieringen är jag imponerad över det engagemang som skola, politik, fack och motorbranschens företag visat i och med certifieringen som Motorbranschcollege, avslutar Stefan Hagström, ordförande för MBC-gruppen på Elof Lindälvs gymnasium och verkstadschef på Bilia i Kungsbacka.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>