Hem EFTER PLUGGET Studenter från Karlstads universitet på Google Summit

Studenter från Karlstads universitet på Google Summit

Publicerat av: Redaktionen

En student och två doktorander från Datavetenskap, vid Karlstads universitet, blev utvalda av Google för att åka till företagets första summit inom webbapplikations-säkerhet.

Rasmus Östersjö, student på civilingenjörsprogrammet i datateknik, Farzaneh Karegar och Leonardo Iwaya,

båda doktorander inom Datavetenskap, sökte till Google’s 1st PhD Student Summit on Web Application Security 18-20 april. I början av mars fick de ett positivt besked om att de var utvalda som 3 av 62 deltagare från hela världen, med alla omkostnader betalda. Väl på plats på Googles kontor i München, Tyskland, fick de möjlighet att utforska komplexa och storskaliga utmaningar inom datasäkerhet.

– För mig som student var höjdpunkten möjligheten att få inblick i hur Google arbetar med datasäkerhet och att utbyta idéer med både doktorander och Google-ingenjörer, berättar Rasmus Östersjö. Det var också väldigt bra seminarier kopplade till Certificate of Transparency, ett område som jag tycker är mycket intressant.

tmo3m9lntlpesnahrgc8

– Under dagarna delade vi med oss av vårt arbete med de andra deltagarna och Google-ingenjörerna genom workshops och presentationer. Allt var upplagt för att skapa en intim miljö och underlätta ett utbyte av idéer bland oss och Google ingenjörer, förklarar Farzaneh Karegar.

Google som arbetar med in house-forskning eftersträvar goda relationer med akademiska institutioner och studenter för att utveckla gemensamma forskningsområden.

– Det här var en jättebra möjlighet för oss att möta forskare inom samma område som vårt eget, skapa kontakter och bredda vår kunskap, säger Leonardo Iwaya.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>