Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Akademiska Hus investerar i kvarteret Paradis för Lunds universitet

Akademiska Hus investerar i kvarteret Paradis för Lunds universitet

Publicerat av: Redaktionen

Socialhögskolan är idag utspridd i fyra olika byggnader i Lund.

För att kunna samlokalisera delar av sin verksamhet investerar Akademiska Hus cirka 80 miljoner kronor i en om- och tillbyggnad av Gamla köket, teologernas tidigare lokaler i kvarteret Paradis, för att göra fastigheten till en modern kunskapsmiljö.

Akademiska Hus investerar i kvarteret Paradis för Lunds universitetByggnaden Gamla köket är uppförd 1927 och är centralt belägen i kvarteret Paradis. Kvarteret ingår i det så kallade Kunskapsstråket som är ett strategiskt viktigt område för Lunds universitet med stark kulturell och historisk betydelse.

Byggnaden, som hyrs av universitetet sedan 1970-talet, kommer nu helt att moderniseras för att möta dagens krav på kunskapsmiljöer och stå redo inför Socialhögskolans samlokalisering.

– Ombyggnaden och samlokaliseringen är ett led i vår satsning på att skapa en öppen och flexibel studie- och forskarmiljö, säger Ann-Katrin Bäcklund, dekan vid Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet.

Fokus för om- och tillbyggnaden ligger på studiemiljöer, en ny hörsal och att öppna upp huset vertikalt för att skapa naturliga mötesplatser. Även en ny entré, kommunikations– och uppehållsytor och en uteplats skapas. För att förbättra inomhusklimatet uppgraderas husets installationer.

– Ombyggnaden innebär att vi fortsätter att modernisera kvarteret Paradis. Att skapa omväxlande studiemiljöer längs med Kunskapsstråket är ett viktigt steg i att utveckla Campus Lund och ombyggnaden är ett bra exempel på det, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör för Akademiska Hus region Syd.

Totalt omfattar om- och tillbyggnaden cirka 4 000 kvadratmeter. Byggstart är planerad till våren 2017 med inflyttning hösten 2019.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>