Hem EFTER PLUGGET Säkra betalningar för barn och unga – ny guide visar vägen

Säkra betalningar för barn och unga – ny guide visar vägen

Publicerat av: Redaktionen

Nu har Child & Youth Finance International (CYFI) och Mastercard lanserat en guide kring bank- och betalningsprodukter för minderåriga.

Guiden ”Safer Payment Products for Minors” ger rekommendationer kring hur finansiella aktörer bör utveckla betalningslösningar och finansiella produkter som lämpar sig för barn och unga och poängterar vikten av att uppmuntra ansvarsfulla köpmönster och ekonomiska beslut.

Samtidigt bör tjänster och produkter innehålla funktioner som gör det möjligt för föräldrar att vägleda och stödja minderåriga på vägen mot ekonomisk självständighet.

Säkra betalningar för barn och unga – ny guide visar vägen

I en tid där myndigheter, den privata sektorn och civilsamhället ökar sina insatser för att bygga ett mer inkluderande samhälle, säkerställer den nya guiden att nästa generations behov och säkerhet är en del av den processen. Finansiell och digital inkludering är viktigt för att bygga en hållbar värld och barn och unga är grunden till morgondagens samhälle. Därför behöver de inkluderas i den finansiella vardagen på ett ansvarsfullt sätt.

Guiden är framtagen för ledande nationella och internationella finansiella institutioner med syftet att hjälpa beslutsfattare och produktägare att förstå ansvaret, behovet och riskerna med denna marknad. Förutom målet att stödja utvecklingen av säkra och anpassade produkter för minderåriga ska guiden också bidra till att skapa en dialog mellan föräldrar och barn. På så sätt kan både finansiella institutioner och föräldrar hjälpa till att vägleda minderåriga till ekonomisk inkludering, självständighet och ansvarstagande.

“Dagens barn och unga är morgondagens vuxna. När de växer upp behöver vi se till att de är utrustade för och förberedda på att bli en del av den formella och allt mer digitala ekonomin. Genom att se till att verktygen och produkterna de förses med är anpassade för deras ålder kan vi bidra till att förbereda dem på ett bra sätt”, säger Sasha Krstic, regionchef Mastercard Norden och Baltikum.

Genom att ta hänsyn till att behovet av funktioner och föräldraövervakning förändras med åldern förespråkar guiden att slutmålet bör vara att stärka och förbereda minderåriga för att kunna ta fullt ansvar för hanteringen av sina egna pengar och betalningsprodukter.

Guiden skapades av Mastercard, Child & Youth Finance International (CYFI), ParentPay, nimbl och Mirador Digital, med bidrag från en rad olika organisationer och företag inom den finansiella sektorn.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>