Hem NYHETER Studentkåren prisade årets lärare digitalt

Studentkåren prisade årets lärare digitalt

Publicerat av: Redaktionen

Varje år delar Studentkåren i Skövde ut Guldäpplet, Studentkårens pris för årets lärare.

Det är studenterna själva som fått nominera sina lärare och under tisdagen publicerades en video där de fem vinnarna presenterades.

Studentkåren prisade årets lärare digitalt

Lärarna beskrevs i motiveringarna bland annat med ord som ”sprider glädje”, ”pedagogisk”och ”riktigt begåvad”.

Studentkåren i Skövde har ett eget pris, Guldäpplet. Det delas ut årligen för att lyfta engagerande lärare som har visat en excellens inom pedagogik.

Priset är också ett sätt för Högskolans studenter att visa sin uppskattning för lärarens arbete.

Guldäpplet, som tilldelas en lärare vid varje institution på Högskolan, delas i vanliga fall ut under avslutningshögtiden i Götasalen.

I år fick det däremot ske under lite andra former. Under tisdagen publicerades en film, i vilken Studentkårens ordförande, Simon Wallin, och vice ordförande Sabina Gudomlund Lindberg, läste upp motiveringarna för de fem lärare som i år tilldelas priset.

Årets pristagare är Pilleriin Sikka vid Institutionen för biovetenskap, Marie Lundgren vid Institutionen för handel och företagande, Sanela Huskic Beslic vid Institutionen för hälsa och lärande, Lars Kristensen vid Institutionen för informationsteknologi samt Niclas Strand vid Institutionen för ingenjörsvetenskap.

Motiveringar

Pilleriin Sikka

Denna lärare beskrivs av studenterna som strukturerad, tydlig, innehållsrik, supertrevlig och en kreativ föreläsare. Denna lärare är pedagogisk, förstående och riktigt begåvad. Hon har en enastående förmåga att göra svåra ämnen förståeliga med hjälp av humor och precision, utan att utelämna någon eller något.

Hon är energisk, upplyftande, humoristisk och hjälper studenter att strukturera sina studier. En sann inspirationskälla för vad en person med mål och ambitioner kan åstadkomma.

Ett stort plus för den bra musiken och alla kreativa halsband som reflekterar dagens lektion.

Marie Lundgren

Denna lärare är en person som arbetar konstant för att förbättra studenternas möjligheter att lyckas i studierna. Det handlar om allt från att engagera sig i pluggkvällar till att alltid be om feedback från studenterna. Den tid hon lägger ner för studenternas skull gör henne förtjänt av både detta pris och all vår uppskattning.

Sanela Huskic Beslic

Detta är en lärare som alltid motiverar studenter till sina studier och till att utvecklas inom professionen. Hon håller i sina föreläsningar på ett pedagogiskt sätt och lär ut ämnet från grunden så att alla förstår. I undervisningen har hon stor påverkan på studenternas utveckling i en positiv riktning. Hon är alltid trevlig, glad och tror på sina studenter. Hon är en lärare som man kan höra av sig till, oavsett vilken fråga det gäller och hon kommer med relevanta och betydelsefulla svar. Utbildningen hade inte gått så här bra utan en lärare som hon.

Lars Kristensen

En riktigt skön lärare som gör föreläsningar riktig roliga och samtidigt väldigt lärorika.

Hans engagemang och intresse i vetenskapligt skrivande smittar av sig på studenterna även om alla kanske inte alltid tycker om ämnet. Han är väldigt pedagogisk och hjälpsam, och försöker hjälpa studenterna i deras arbeten med mycket värdefull kritik och feedback. Han är alltid öppen för att anpassa studierna vid behov och blir nästintill glad när studenter har åsikter som går emot hans egna, eftersom det ger utrymme för en diskurs som kan alla kan lära sig av. Med denna lärare i spetsen är det alltid kul att lära sig nya saker!

Niclas Strand

En lärare som är engagerad i studenternas studier och vars dörr alltid står öppen för frågor eller funderingar. Niclas är aldrig rädd för att ta emot svåra frågor. Han ser alla studenter och ser alltid till att förklara så att studenterna förstår materialet.

Han bryr sig mycket om studenternas mående och kollar ofta läget med studenterna även under kurser som han inte är involverad i. Han lyckas motivera studenterna att studera även under tuffa situationer. Trots sin dåliga humor sprider han ett leende på läpparna och glädje bland studenterna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>