Prinsparets Stiftelse ingår ett samarbete med världsunik eye-to-speech-teknologi för dyslexi
Hem TEKNIK Prinsparets Stiftelse ingår ett samarbete med världsunik eye-to-speech-teknologi för dyslexi

Prinsparets Stiftelse ingår ett samarbete med världsunik eye-to-speech-teknologi för dyslexi

Publicerat av: Redaktionen

iTrack Reading, ett deep-tech startup företag som utvecklar hjälpmedel för läsning med eye-tracking och machine learning, inleder ett samarbete med Prinsparets Stiftelse.

Detta är det första i sitt slag där organisationerna kommer att samverka med målet att bidra till ökade möjligheter för individer med dyslexi.

Prinsparets Stiftelse grundades 2015 med visionen att alla barn och unga ska ha möjlighet att vara sig själva. För att realisera denna bedriver stiftelsen verksamhet och satsningar inom två programområden, Tryggare Nätvardag och Dyslexi, både i egen regi och tillsammans med aktörer från alla delar av samhället. Nu inleds ett nytt kapitel där Stiftelsen i tillägg vill skapa en struktur för att även kunna dela ut medel och vara en katalysator till samhällsförbättrande insatser inom dessa områden. Det nystartade tech-bolaget iTrack Reading blir det första exemplet på organisation som träder in i Stiftelsens ekosystem för utveckling.

Prinsparets Stiftelse ingår ett samarbete med världsunik eye-to-speech-teknologi för dyslexi

Prinsparets Stiftelse tillsammans med ITrack Reading

Genom att försöka skapa ett ekosystem runt våra programområden som innefattar hela värdekedjan från idégenerering och startkapital till nätverk, strategi, affärsutveckling, expertis och kunskap hoppas vi kunna skapa förutsättningar för systematisk samhällspåverkan. iTrack Reading är det första exemplet för Stiftelsen att börja arbeta genom andra för att uppfylla sitt ändamål och vi är oerhört stolta över att det är just denna världsunika innovation som ska bana väg för oss, säger Kim Waller, generalsekreterare på Prinsparets Stiftelse.

iTrack Reading, grundat av den 19 årige entreprenören Wilma Emanuelsson, är i processen att utveckla världens första eye-to-speech teknologi för läsning. Med hjälp av eye-tracking kan användaren höra texten genom att enbart titta på orden, där allt från hastighet till vad som läses upp styrs helt genom ögonrörelserna. En teknik som ska hjälpa personer med dyslexi i sitt läsande, skapa en koncentrationsvänligare miljö för de med ADHD och effektivisera språkinlärning.

Det känns fantastiskt att inleda ett samarbete med en partner som är lika passionerade som vi i att öka självförtroende och möjligheter för personer med dyslexi i vårt samhälle. Vi ser att våran samverkan kommer att leda till stora framsteg inom skapandet av ett mer rättvist lärande och vi är övertygade om att Stiftelsen kommer att bidra med ovärderlig erfarenhet och kunskap inom området, säger Wilma Emanuelsson, VD på iTrack Reading.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>