BTH – en stark aktör i länets kickstart efter coronapandemin
Hem TEKNIK BTH – en stark aktör i länets kickstart efter coronapandemin

BTH – en stark aktör i länets kickstart efter coronapandemin

Publicerat av: Redaktionen

Nu gör Blekinge en rejäl kickstart efter pandemin och BTH är en av dem som är med i satsningen.

BTH ansvarar bland annat för att ta fram nya sätt att arbeta med grön och digital omställning – en av de stora samhällsutmaningar som vi står inför.

BTH kommer tillsammans med Region Blekinge, Almi, NetPort Science Park, Techtank, Blue Science Park och Blekinge Business Incubator att dra igång stora projekt inom olika framtidsområden med särskild tillväxtpotential.

–För att öka Blekinges innovationskraft i ljuset av stora samhällsutmaningar behöver vi investera mer storskaligt och långsiktigt i det regionala tillväxtarbetet än vi gjort tidigare, menar Andreas Larsson, vicerektor för samverkan, innovation och entreprenörskap vid BTH.

BTH – en stark aktör i länets kickstart efter coronapandeminFör att kunna kickstarta länet har Region Blekinge beslutat om ett projekt med det passande namnet ”Kickstart S3”, finansierat av den Europeiska Regionalfonden.

–För BTH:s del handlar projektet exempelvis om att mer effektivt matcha vår spetskompetens inom specialiseringsområdena med de omställningsbehov som finns inom såväl offentlig som privat sektor, säger Andreas Larsson.

Målet är att göra Blekinge till en region i framkant inom framför allt tre framtidsområden:

  • Smart industri – formningsteknologi och marin teknik.
  • Tech – digitalisering och smartare samhällen.
  • Missions – med fokus på samhällsutmaningarna klimatanpassning samt renare hav.

–Projektet syftar till att snabba på arbetet med Blekinges smarta specialiseringsstrategi, det vill säga hur vi ska utveckla de framtidsområden där Blekinge kan bli extra starka, säger Erika Augustinsson, innovationsstrateg på Region Blekinge.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>