Svenska Akademien prisar Hammarkullsskolans svensklärare och skolbibliotekarie ”Det känns overkligt”
Hem EVENT Svenska Akademien prisar Hammarkullsskolans svensklärare och skolbibliotekarie

Svenska Akademien prisar Hammarkullsskolans svensklärare och skolbibliotekarie

Publicerat av: Redaktionen

Varje år utser Svenska Akademien årets svensklärare och årets skolbibliotekarie.

I år går prisen till två medarbetare på Hammarkullsskolan i Göteborg – Marika Abrahamsson, svensklärare och Jonna Bruce, skolbibliotekarie.

”Jag är verkligen jätte, jättestolt. För mig blir det inte större än så här” säger Jonna om vinsten. Marika håller med och fyller i ”Det är ett bevis på att skolor här ute i förorten också kan, att vi med har bra skolor”.

I september kommer Marika och Jonna att få ta emot pris på Bokmässan. På skolan kommer de också att fira vinsten tillsammans med eleverna.

”Det känns lite chockartat. Jag har inte tagit in det än – att Svenska Akademien har delat ut det här fina priset till mig. Priset ger mig ett ökat självförtroende. Men också ett bevis på att det vi gör här på Hammarkullsskolan är bra” säger Jonna.

Årets skolbibliotekarie har på kort tid gjort stor skillnad
Jonna Bruce har jobbat som skolbibliotekarie på Hammarkullsskolan sedan 2021. Hon fick priset för att hon på kort tid gjort stor skillnad på skolan. Bland annat har hon gjort eleverna mer nyfikna på skönlitteratur och ökat deras lust att läsa.

Svenska Akademien prisar Hammarkullsskolans svensklärare och skolbibliotekarie ”Det känns overkligt”

”Det ska bli så kul att berätta för eleverna om vinsten” säger Marika Abrahamsson, årets svensklärare. ”Jag tror de kommer bli jättestolta och glada” säger Jonna Bruce, årets skolbibliotekarie.

Årets svensklärare tror på lekfullhet i undervisningen
Årets svensklärare, Marika Abrahamsson, har jobbat på skolan i sju år. Hon fick priset för hon arbetar mycket med språk och litteratur tillsammans med eleverna.

”För mig är det viktigt att undervisningen är lekfull. Det ska vara roligt i skolan. Det gör att eleverna vill lära sig.” säger Marika.

Utöver äran vinner de båda pristagarna 50 000 kronor var och skolan totalt 60 000 kronor. Pengarna är tänkta att gå till att stärka svenskämnet och uppmuntra elever och lärare på skolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>