Sveriges bästa teknikcollege och handledare finns i Stenungsund
Hem NYHETER Sveriges bästa teknikcollege och handledare finns i Stenungsund

Sveriges bästa teknikcollege och handledare finns i Stenungsund

Publicerat av: Redaktionen

När Teknikcollege i dag delade ut sina samverkanspriser på årets rikskonferens blev Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund utsedd till vinnare i kategorin ”Bästa lärarlag”.

Sveriges bästa teknikcollege och handledare finns i Stenungsund

Hogia och Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet har samverkat i många år och på Hogia kan eleverna göra sin praktiktid.

Tobias Genberg, utvecklare på Stenungsundsbaserade it-företaget Hogia, blev utsedd till bästa handledare i samverkan med skolan.

Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet och Hogia har i många år samverkat för att synliggöra den digitala sektorn och dess möjligheter för ungdomar. När skolan för några år sedan utökade grundutbildningen med ett fjärde år med inriktning mjukvarudesign var Hogia med och utvecklade innehållet. Eleverna har sedan dess kunnat förlägga sin praktiktid på Hogia och en del av dem har haft Tobias Genberg som handledare. Förra årets elever var så nöjda att de nominerade Tobias till kategorin ”Bästa handledare”.

– Det känns naturligtvis jätteroligt att ha vunnit. Det är ett kvitto på att jag har bidragit till att ge eleverna kunskap och erfarenhet som är värdefull för deras framtida yrkeskarriär, säger Tobias Genberg.

– För oss som företag och arbetsgivare är det en stor förmån att ha en så välmeriterad skola på orten som erbjuder tekniskt inriktade alternativ. Förutom att våra medarbetare utvecklas i sin roll som handledare, bidrar vi till att säkra den kompetens som vi och industrin i stort behöver i framtiden, säger Barbro Lien Rönn, HR-specialist med ansvar för kompetensutveckling på Hogia.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>