Hem SFI Sweet City – ett nytt och roligt lärspel i svenska som andraspråk (SVA)

Sweet City – ett nytt och roligt lärspel i svenska som andraspråk (SVA)

Publicerat av: Redaktionen

Rekordmånga nyanlända elever befinner sig idag ute i de svenska skolorna.De kommer från olika platser och har olika skolbakgrund.

Att lära alla svenska och integrera dem i den ordinarie undervisningen är en stor utmaning. Därför lanseras nu Sweet City – ett spännande sätt att lära sig svenska.

Sweet City - ett nytt och roligt lärspel i svenska som andraspråk (SVA)Sweet City utgår från modern forskning om hur språkstrukturer och begrepp utvecklas i konkreta sammanhang. Eleven får ta sig fram i en värld som kräver uppfinningsrikedom och företagsamhet. Någon har skickat nödsignaler från Sweet City – det är upp till eleven att lösa stadens gåta och fånga boven!

Samtidigt som spelet löper framåt utvecklas språket. Manusförfattare till spelets handling är Gudrun Svensson, expert inom andraspråksinlärning och flerspråkighet och lektor vid Linnéuniversitetet i Växjö.

– I Sweet City får eleverna tillit till sin egen förmåga genom att lösa kniviga situationer och förstå uppdrag som kräver allt mer av deras språkförståelse och framåtanda, säger Gudrun Svensson.

Aktivt engagemang, förmåga att lösa problem på ett kreativt och nytänkande sätt samt inflytande över den egna inlärningen är tre centrala principer för all inlärning. Så är det också i Sweet City som bygger på människans lust att leka och lära sig genom utmaningar och framgångsrika lösningar.

– Vi är glada att kunna lansera första akten av Sweet City som ett komplement till andra sätt att lära sig svenska. Fram tills dess att andra akten är på plats kommer alla våra abonnemangskunder få tillgång till Sweet City utan extra kostnad, säger Jakob Skogholm, VD på ILT Inläsningstjänst.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>